Stief Desmet uit Deinze wint

Het kunstwerk ‘Monument for the Zoological Society of…’ van de Deinse kunstenaar Stief Desmet krijgt een thuis in de gemeente Aalter. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens een live-uitzending van Middagpost van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

De gemeentes Merelbeke en Destelbergen werden tweede en derde in deze jaarlijkse wedstrijd van de dienst Cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2. Een deskundige jury koos dit jaar drie plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen waar het beeld van Stief Desmet, bezet met bronzen wilde dieren, mogelijk een thuis kan vinden.

De voorbije week haalden de drie gemeenten alles uit de kast tijdens live-uitzendingen van Middagpost op Radio 2 Oost-Vlaanderen. Ze moesten via allerlei ludieke opdrachten bewijzen dat het kunstwerk van vijftigduizend euro een echte ‘thuis’ kan krijgen in hun gemeente.

Lees meer hier

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...