UNIZO overhandigt opbrengst veiling aan TRIAS!

Das premier leterme bracht 386 euro op.

Woensdagavond vond de officiële slothappening plaats van de veiling die UNIZO organiseerde ten voordele van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Er werden vooral flessen wijn, stocks, meubelen geveild, maar ook de das van Premier Leterme. Die werd verkocht voor 386 euro. De online-veiling bracht in het totaal maar liefst 5405.40 euro op!

UNIZO overhandigt opbrengst veiling aan TRIAS!

‘Een fantastisch resultaat. Zeker als je weet dat wij deze opbrengst kunnen vervijfvoudigen dankzij de subsidies van de overheid’, reageert Lode Delbare, algemeen directeur van Trias. ‘We zijn heel blij met het resultaat, vooral omdat we de actie voor een eerste keer organiseerden.  Tientallen ondernemers uit onze regio hebben zich de laatste maanden vrijwillig hebben ingezet om deze actie te laten slagen. Hun enthousiasme voor dit project is zo groot dat ze nu al spreken over de volgende editie,’ aldus Bart Vermaerck, regiodirecteur van UNIZO Gent Meetjesland.

De opbrengst gaat naar structurele hulp voor ondernemers in het zuiden. Met deze veiling wil UNIZO haar solidariteit met én het belang van kleine ondernemers over de hele wereld benadrukken. Door kennisdeling investeert Trias in de mensen zelf, een uiterst waardevolle vorm van ontwikkelingssamenwerking. Ondernemers zijn, volgens UNIZO, overal, ook in de ontwikkelingslanden, de motor van de economie.

“Het cliché dat handelaars enkel voor eigen deur vegen, is niet meer van deze tijd. Vandaag zijn zelfstandige ondernemers duidelijk begaan met het lot van hun collega’s in het Zuiden. De steun aan onze ontwikkelingsorganisatie Trias is daar een logisch uitvloeisel van”. Dat zegt Frédéric Herpol, bestuurslid van UNIZO Deinze en één van de voortrekkers die de grootschalige veiling van UNIZO ten voordele van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden mogelijk maakte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...