Openbedrijvendag in vakantiecentrum Deceder

De eerste zondag van oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse afspraak met ‘OpenBedrijvenDag’. Dit jaar neemt ook DeCeder hier aan deel.

Met als thema dit jaar ‘Materialen in beweging’ – kringloopeconomie kan ons vakantiecentrum met zijn ‘Groene Sleutel’ en zijn bewust beleid omtrent het beperken van onze uitstoot niet ontbreken in deze editie.

Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan goede isolatie en nieuwe technieken bij de renovatie van ons zwembad.  Bovendien beschikken wij over een eigen waterzuiveringsinstallatie en is al onze verlichting energiegunstig in verbruik.

Deceder

Niet enkel op vlak van verbruik dragen wij ons steentje bij maar ook bij de keuze van onze leveranciers gaan we steeds op zoek naar de meest eco-bewuste keuze.  Zo nemen wij sinds vorig jaar onze koffie en een assortiment frisdranken en wijnen af bij de Oxfam-fairtrade handel.

Daarnaast gaat een deel van onze aandacht ook naar milieubehoud in eigen regio en participeren wij actief bij de werking van Natuurpunt Deinzeplus. Zo werd recent in ons park nog een natuurleerpad aangelegd om kinderen wegwijs te maken in de wonderen van de natuur.

Deceder

Naast het ecologische aspect van ons centrum willen we die dag ook onze toegankelijkheid onder de aandacht brengen.  In de loop der jaren werd er fors geïnvesteerd om onze hotelkamers en de hele accommodatie (inclusief zwembad) toegankelijk te maken voor personen met een fysieke beperking. Het resultaat daarvan kan u komen bekijken, voor en achter de schermen op zondag 02.10.2011 van 10u00 tot 17u00.

De ganse dag zijn er rondleidingen in samenwerking met de leerlingen Toerisme van het Erasmusatheneum Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...