Groen rood protesteert tegen verdere afbouw van het openbaar vervoer….

Ook in Deinze

Deze week verscheen de lijst van treinen die door de NMBS geschrapt worden.  Wij begrijpen dat de NMBS op regelmatige tijdstippen de werking moet evalueren en de middelen efficiënt moet aanwenden.  Toch blijft openbaar vervoer voor ons een basisbehoefte.

Annick Verstraete : Ook Deinze wordt door de maatregel van de NMBS getroffen.  De trein van 17u39 uit Gent met aankomst 17u52 in  Deinze werd geschrapt. Deze trein had volgens de NMBS een maximale bezetting van 36 mensen.  Dit is het op één na hoogste bezettingscijfer van alle geschrapte verbindingen. Wij willen er dan ook voor ijveren om deze trein toch te behouden. Door afschaffing van lijnen geraken ook andere verbindingen overbelast.  Waardoor er  minder vrije zitplaatsen zijn en dus  minder comfort voor de reiziger.  Dit alles zorgt ervoor dat mensen nog meer aarzelen om de auto aan de kant te zetten en gebruik te maken van het openbaar vervoer. Openbaar vervoer is goed voor het milieu en gezien de verschillende kortingsmogelijkheden ook sociaal. Het is dan ook logisch dat wij als sociale en milieubewuste partij hiertegen protesteren. Wij zullen bovendien bij het College van Burgemeester en Schepen aandringen om de dialoog met de NMBS hierover aan te gaan.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...