Herbestemming site politiecommissariaat Petegem laat op zich wachten

Na een oproep van Yannic Demeyer en Annie Mervillie (OpenVLD) in juni 2010, is in de gemeenteraad van september 2010 (een maand voor de verhuis) een projectdossier goedgekeurd voor het ontwerpend onderzoek voor de site politiecommissariaat in Petegem.

Het dossier heeft tot doel een visie over de site te ontwikkelen en dit te vertalen naar een concreet plan. Het plan is zoals voorzien voorgelegd door het studiebureau eind juni 2011, maar werd niet weerhouden door het schepencollege. Een nieuw plan is in de maak, maar een einddatum is nog niet in zicht.

Voortgang met oog voor actuele noden

OpenVLD raadsleden Yannic Demeyer en Annie Mervillie zijn verheugd dat er werk gemaakt wordt van herbestemming, maar ze willen blijven aandringen op een definitief, haalbaar ontwerp.  Lange leegstand getuigt niet van goed bestuur en bovendien zijn de noden actueel en duidelijk:  een sociale ontmoetingsplaats is gewenst en het stijgend aantal jonge gezinnen kan nu al niet meer terecht in Brielpunt.  Daarom is ook kinderopvang hier een must.  In het goedgekeurde projectdossier staan de uitbouw van een gemeenschapszaal en kinderopvang trouwens reeds vermeld.

Dit alles maakt dat de kinderopvang reeds van start gaat in wooncontainers vanaf januari 2012.  Dagelijks zullen 50 kinderen naschools worden opgevangen.  Een goede zaak voor de werkende Deinzenaars, die via deze weg een oplossing vinden om hun dierbare kroost op een kwalitatieve, aangename manier te laten opvangen na school.

Maar containers zijn een tussentijdse oplossing. Daarom ijveren Demeyer en Mervillie voor een definitief plan, dat rekening houdt met de noden en dat haalbaar en betaalbaar blijft. Voortgang is belangrijk zodat het geheel kan gepland worden in de begroting.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...