vtbKultuur-afdelingen laten via Klapstoel stads- of dorpsgenoten hun verhaal vertellen over hun ervaringen in het buitenland

Deze maand organiseren verscheidene vtbKultuur-afdelingen in heel Vlaanderen een nieuwe reeks van de formule Klapstoel. Hierbij bieden lokale vtbKultuur-afdelingen stads- of dorpsgenoten een ‘klapstoel’ aan en komen ze aan het woord met hun boeiende verhalen over leven, werken, studeren of reizen in het buitenland. Op die manier kijk je over de grenzen heen: je gaat ver weg, maar blijft via je stads- of dorpsgenoot toch heel dicht bij huis.

Gekende reportages, voordrachten en lezingen

De reportages, voordrachten en lezingen, de gekende klassiekers in de activiteiten van de lokale vtb-Kultuur-afdelingen, kunnen steeds op veel bijval rekenen. Hierin komen uiteenlopende sprekers aan bod met hun verhaal over landen en culturen die hen boeien. Door er hun eigen belevenissen aan vast te koppelen krijg je een levensecht verhaal.

Nieuwe reeks formule Klapstoel

Die gekende formule krijgt nu voor de tweede keer op rij een nieuwe insteek: de lokale vtb-Kultuurafdelingen gaan op zoek naar stads- of dorpsgenoten die een boeiend verhaal te vertellen hebben over hun ervaringen in het buitenland. Of ze nu in het buitenland gestudeerd hebben, gewerkt of gereisd, je krijgt de mogelijkheid om over de grenzen heen te kijken, weg van de eigen kerktoren. Maar via je stads- of dorpsgenoot blijf je toch heel dicht bij huis.

vtbKultuur Deinze nodigt Eddy Lefevre op donderdag 20 oktober uit naar de Stedelijke Bibliotheek van Deinze. Voor meer info klik hier

vtbKultuur Deinze

vtbKultuur is een Vlaamse, toonaangevende vereniging die samen met haar 300.000 leden de eigen cultuur en andere culturen wil verkennen, exploreren en actief beleven. Daarom organiseren onze 155 plaatselijke afdelingen jaarlijks zo’n 3.000 activiteiten, waaraan minstens 120.000 mensen deelnemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...