Spots op Deinze

Twee keer per jaar vindt elke Deinzenaar in zijn of haar bus een Spots. Dit boekje van sp.a heeft aandacht voor lokale, provinciale en nationale onderwerpen. In de Spots van het najaar 2011 heeft sp.a Deinze aandacht voor enkele belangrijke thema’s.

Eerst en vooral  schenken we nogmaals aandacht aan de petanqueclubs. Het feit dat niet al de petanqueclubs konden rekenen op de steun van het stadsbestuur en geen financieel duwtje in de rug kregen of zouden krijgen, zit sp.a nog steeds dwars. Actief petanquespeler en tevens sp.a-bestuurslid Rudy Van Aelbroeck: “In 2010 betaalde Deinze meer dan 630.000 euro aan subsidies voor verenigingen en sportclubs. De extra subsidies voor de petanqueclubs zouden dus amper een verschil maken voor de stad, maar zouden wel heel wat betekenen voor de clubs!”. Petanque is een sociale sport, beoefend door jong en oud, die bloeit in onze stad en die volgens sp.a eveneens enige erkenning verdient!

De komende jaren zal sp.a bovendien verder blijven inzetten op openbaar vervoer in de stad. Het openbaar vervoer vervult immers een belangrijke rol in de mobiliteit van mensen. Voor sommigen is het bovendien het enige vervoermiddel waarmee ze zich kunnen verplaatsen over lange afstanden. Voor anderen is het een mooi alternatief om te vermijden dat men met de auto in ellenlange files terechtkomt. “Het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer moet verder gaan dan het inrichten van de huidige zogenaamde ‘derdebetalers-regeling’. Er moet ook aandacht geschonken worden aan de optimalisering van het busstation en de halte-infrastructuur”, klinkt het bij bestuursleden Willy Bekaert en Yves Eggermont. “Het integreren van een nieuwe bushalte ‘Deinze Centrum’ in het stadskernvernieuwingsproject is voor sp.a een must. Daarnaast moet ook het aanbod in de verschillende deelgemeenten herbekeken worden”. Het openbaar vervoer staat hoog op de agenda van de Deinse sp.a!

Verder in Spots vinden we ook nog een artikel over de plaatsing van de vele zonnepanelen op de gebouwen van de stad. sp.a juicht uiteraard toe dat de meerderheid iets wil doen om de totale jaarlijkse elektriciteitsfactuur te doen dalen, maar vindt dat er eerste gedacht moet worden aan energiebesparende maatregelen.  “Het isoleren van de gebouwen en de warmwaterleidingen is een relatief goedkope ingreep die eigenlijk een beter rendement heeft dan zonnepanelen. Ook zonneboilers en warmtepompen zijn efficiëntere maatregelen”, zegt Wouter De Schepper. Zonnepanelen zijn voor sp.a pas de juiste keuze als sluitstuk van een totaalproject. Na alle andere energiebesparende maatregelen, niet ervoor.

Afsluitend vindt de Deinzenaar ook nog een heuse oproep in Spots. sp.a is immers volop bezig met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen en wil hierbij luisteren en samenwerken met de Deinzenaar. Freija Dhondt, voorzitter sp.a Deinze: “We willen vooruit, met de stad en met de Deinzenaren. Samen met een groot aantal progressieve kameraden willen we werken aan een positief Deinze, en dit voor én met de Deinzenaar!”. Geïnteresseerden kunnen mailen naar [email protected] of bellen naar de ‘rode telefoon’ 0496/17.83.58.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...