GroenRood wil onveilige situatie voor fietsers in Leiedam snel aanpakken

GroenRood is blij met de plannen voor de nieuwe academies in Deinze. De aandacht van de ontwerpers voor een mengeling van nieuwbouw en verbouwing getuigt van respect voor de bestaande gebouwen en aandacht voor een duurzame oplossing voor het nijpend plaatsprobleem. Het is wel jammer dat er aan deze plannen geen mobiliteitsstudie gekoppeld wordt. Want nu staan dagelijks ouders met de wagen op het fietspad hun kinderen op te wachten en dat is gevaarlijk voor de fietsers. Recent kwam daar ook nog de zeer gevaarlijke situatie in de Leiedam bij.

Sinds de heropening van de Deinse Leiedam na de werken wordt er voortdurend geparkeerd in de Leiedam tussen het Sint-Poppoplein en de Kalkhofstraat. Nochtans is parkeren daar verboden maar het kleine verbodsbord wordt steevast niet opgemerkt of genegeerd. Op de gemeenteraadszitting van donderdag 15 december wil het stadsbestuur parkeren nu beperkt toelaten vanaf de poort van Sint-Theresia tot aan de Kalkhofstraat aan de rechterkant (als je van de kerk komt).

Dirk Stroobandt: “Het is in de Leiedam zeer gevaarlijk fietsen. Wij vinden daarom al langer dat de politie veel harder zou moeten optreden tegen de foutparkeerders maar dat gebeurt niet. Heel wat kinderen die na een muziekles richting centrum fietsen worden er geconfronteerd met een fietspad dat eindigt waar auto’s geparkeerd staan. Ze moeten dan uitwijken met gevaar van tegenoverliggend verkeer. In de bocht net waar nu parkeren zou toegelaten worden is het al vrij smal en er is op de weg geen enkele aanduiding voor fietsers die in de eenrichtingsstraat in twee richtingen mogen fietsen. Ik heb zelf al enkele keren vol in de remmen moeten gaan omdat een auto in volle vaart tussen twee geparkeerde wagens kwam aangereden en er geen plaats meer was om nog te passeren. In plaats van tegen deze gevaarlijke situatie op te treden gaat de stad nu parkeren gedeeltelijk toelaten. Als er parkeerplaats had moeten zijn dan had die in de plannen voor de Leiedam geïntegreerd moeten worden. Nu is het voor fietsers ronduit gevaarlijk en voor automobilisten onduidelijk daar voor enkele plaatsen parkeren toe te laten. GroenRood zegt zeer duidelijk neen!”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...