Adriaan La Roy uit Deinze

Van Martin De Baerdemaeker kregen we dit prachtig verslag doorgestuurd.

Martin: “Na een gezellig uitstapje met mede-mobilhome-fanaten Adriaan La Roy en Christiane, vonden wij het levensverhaal van deze Deinzenaar zo boeiend, dat ik mijn camera bovengehaald heb, en er een filmpje van gemaakt heb…” . Reactie van Adriaan: “Ik heb t’een en t’ander verteld over mijn leven aan Ilse en Martin De Baerdemaeker….ook onze vrienden …en Martin heeft er een filmke van gemaakt…d’een artist!!!”

Adriaan volgde zijn vader op in de radio-winkel La Roy in de Guido Gezellelaan in Deinze. Adriaan ontpopte zich tot podiumspecialist: verzorgde geluid en beeld van honderden evenementen (van de IJzerbedevaart tot de grootse openlucht musicaluitvoeringen op het Donkmeer), installeerde klank en licht in zalen en kerken over gans belgië, was een gekend verhuurcentrum voor theatertechniek… Veel zangers en orkesten kwamen bij hem hun apparatuur en muziekinstrumenten aanschaffen .
Adriaan was anderzijds 32 jaar de technische rechterhand van Gilbert Bécaud en heel wat andere wereldsterren (Aznavour, Shirley Maclain,…). Hij was zelf ook een begenadigd zanger en speelde in verschillende operettes in de ‘Vooruit’.
In Deinze was hij het gezicht en de stem bij grote evenementen: de Stoet van Canteclaer, de koersen,…
Momenteel geniet Adriaan van een verdiende rust (de zaak werd overgelaten aan Patrick Piens) aan de zijde van zijn vrouw Christane in de Karel Piquélaan… Maar als je hem niet thuis vindt, is hij gegarandeerd op reis in zijn mobilhome, zijn tweede thuis…
Deinzenaars op bezoek in monumenten en kerken: veel geluidsversterkingen dragen nog de naam van Adriaan en de stempel van Deinze…

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...