Bibliotheekavond – Missie DNA

Donderdagavond 2 februari om 20 uur Bibliotheekavond – Missie DNA: over verwantschap en vreemdgaan, mysteries en misdaad, evolutie en gezondheid door prof.em. Jean-Jacques Cassiman.

De bibliotheek is heel trots dat ze voor haar eerste donderdagavond in 2012 niemand minder dan prof. em. Jean-Jacques Cassiman kon uitnodigen. Dankzij de contacten van het Davidsfonds is zij erin geslaagd om een avond met deze bekende professor genetica te organiseren.

Prof. Jean-Jacques Cassiman zal de aanwezigen op een begrijpelijke manier wegwijs maken in de complexe maar fascinerende wereld van de genetica. Het wordt geen saaie tocht langs dorre historische feiten of wetenschappelijke verklaringen.

Prof. Cassiman zal het hebben over het gebruik van DNA bij de opsporing van daders bij misdrijven, de rol ervan bij ziekten of over verwantschapsonderzoek. “Wat hebben Witse, de opgravingen in Sagalassos of je gezondheid met elkaar gemeen ? Deoxyribonucleïnezuur of DNA, veel te klein om met het blote oog waar te nemen, maar tegelijk het enige stoffelijke dat alle ouders doorgeven aan hun kinderen. DNA heeft een ware revolutie ontketend in diverse domeinen van het leven.”
Het belooft een zeer toegankelijke avond te worden, iedereen is welkom, ook luisteraars met een beperkte voorkennis van biologie zullen een goed beeld krijgen van het belang van de DNA-technieken en de genetica in het algemeen.

Info en inschrijven : 09/381.95.60 (tijdens de openingsuren van de bibliotheek) of [email protected]

i.s.m.Davidsfonds Deinze – 2 euro (vvk) – 3 euro (add) (maximum 100 aanwezigen) – Donderdag 2 februari om 20 uur – Bibliotheekkelder

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...