Oost-Vlaams kampioenschap trampoline en tumbling in Dendermonde 21-22 januari 2012

Dit weekend werd de eerste provinciale wedstrijd TRA en TU gesprongen in Dendermonde dus meteen ook het Oost-Vlaams kampioenschap. Onze gymnasten deden het ronduit schitterend: 4x goud en 2x brons!!! Op zaterdag kwamen enkel de trampolinegymnasten in actie. Zaterdagvoormiddag was het al meteen raak. Charlotte Linthout sprong 2 heel fraaie reeksen en behaalde de gouden medaille bij de B-senioren. In het open klassement werd ze knap 4e. Felix-Louis Desmet behaalde een bronzen medaille in de categorie B-beloften.

In de namiddag was het de beurt aan Margot Lootens en Kira Heyde bij de B-junioren. Traditiegetrouw een zeer grote categorie met stevige concurrentie. Margot sprong een knappe opgelegde reeks, mooi gespannen en goed afgewerkt. Bij haar tweede reeks raakte ze in de war en kreeg ze een sprongherhaling. Margot werd 5e van Oost-Vlaanderen. Kira Heyde sprong ook een zeer mooie eerste reeks. Bij haar tweede reeks belandde ze bij haar laatste sprong jammer genoeg op de blauwe mat. Ze werd uiteindelijk toch nog 3e, en dus alweer een bronzen medaille.
In de namiddag behaalde Luka Bruynooghe goud in de categorie B-junioren. Luka is eerstejaars junior maar liet onmiddellijk zien wat hij in zijn mars heeft. Hij eindigde met 2 schitterende reeksen ook in de open categorie op de eerste plaats. Charlotte Den Blauwen mocht in de categorie B-beloften ook op het hoogste schavotje staan. Zij won met een ruime voorsprong en leidde ook het open klassement.

Op zondag werden de wedstrijden in het A-niveau afgewerkt. Eerst kwamen onze tumblinggymnasten in actie. Megane Verdonckt mocht als eerste aantreden, dit was haar eerste tumblingwedstrijd. Ze sprong bij de beloften meisjes A. Haar eerste reeks, rondat-5 temp-flik-gehurkte salto, werkte ze mooi af. Haar tweede reeks, rondat-5 temp-flik-gestrekte salto, ging minder vlot en ze beëindigde de reeks vroegtijdig. Ze werd 8e.
Bij Laura Vandaele verliep de opwarming niet zo vlotjes maar tijdens de wedstrijd vond ze haar vertrouwen terug en sprong haar beide reeksen mooi door. Ze werd 7e bij de A-beloften.
Helena De Maertelaere sprong voor het eerst bij de miniemen meisjes A. Haar eerste reeks, rondat-4 temp-2 flikken-salto gehurkt, bracht ze tot een heel goed einde. In de tweede reeks liep het echter mis en stopte ze na haar tweede temp. Dit leverde Helena een 6e plaats op.

Bij de A-junioren sprongen Zara Lucas en Daisy Zwanckaert. De concurrentie was heel groot, maar ondanks dit lieten de meisjes zich niet afschrikken en brachten hun reeks tot een goed einde. Daisy haar eerste reeks, rondat-5temp-flik-salto gestrekt, werkte ze mooi af en bracht ze tot een goed einde. In haar tweede reeks, rondat-schroef-4temps-flik-schroef, ging het echter wat minder en deed ze haar reeks zonder eindsalto. Een 5e plaats voor Daisy. Zara haar saltoreeks, rondat-5temp-flik-dubbel gehoekte salto, was heel vlot. Haar tweede reeks, rondat-temp-schroef-3temp-flik-dubbelschroef ging iets minder vlot en eindigde met een val na de eindsalto en werd 4e.

Hierna was het de beurt aan Ben Van Overberghe bij de A-junioren. Het was voor hem een belangrijke wedstrijd, een provinciale voorronde en ook een laatste selectiewedstrijd voor deelname aan het EK. Hij toonde een zeer mooie opgelegde reeks, de toon was gezet. De tweede vrije reeks met hoge moeilijkheid werkte hij ook goed af. Hij werd Oost-Vlaams kampioen, eindigde in het open klassement ook op de eerste plaats.

Een zeer mooie afsluiter van een succesvol weekend.