Extra zelfuitleenbalie voor de bibliotheek in Deinze

Het schepencollege van de stad Deinze besliste om een bijkomende zelfuitleenbalie voor de stedelijke bibliotheek aan te kopen.

In juni 2011 vonden enkele renovatiewerken plaats in de stedelijke bibliotheek, zo werd onder meer de vertrouwde centrale uitleenbalie vervangen door zelfbedieningsstations. Dat geeft het bibliotheekpersoneel meer tijd voor individuele begeleiding van de bibbezoekers.
Om de ellenlange wachtrijen te vermijden en het uitleenproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, werd beslist om een bijkomende zelfuitleenbalie aan te kopen. De firma Autocheck Systems uit Berchem voorziet een leveringstermijn van 3 weken.

Als geheugensteuntje geven we u hierbij nogmaals de werking mee:
Voor het uitlenen of verlengen van materialen scant de lener zijn of haar bibliotheekpasje of elektronische identiteitskaart in. Daarna wordt het materiaal op de aangeduide plaat gelegd die de RFID-tag van de gekozen materialen “leest”. Alle bibliotheekmaterialen zijn voorzien van zo’n RFID-tag. RFID staat voor Radio Frequency Identification en wordt gezien als de opvolger van de barcodetechnologie. De gegevens worden opgeslagen op een chip, die zich in de RFID-tag bevindt. De RFID-tag functioneert tevens als beveiliging van alle bibliotheekmaterialen.
Een aanraakscherm met duidelijke instructies maakt van het inleveren, verlengen of uitlenen van materialen kinderspel. Met RFID kan een stapel boeken of cd’s in één keer worden uitgeleend of ingeleverd. De technologie is eenvoudig en snel. Iedereen, jong en oud, kan de zelfservice gemakkelijk gebruiken. Ook het zoeken van de juiste schijfjes bij de door de klant gekozen cd’s en dvd’s valt weg. De cd’s kunnen direct worden uitgeleend zonder tijdrovend opzoekwerk.

Indien u meer info wenst kan u terecht bij de bevoegde schepen: Gerda Ginneberge (o.a. bevoegd voor de bibliotheek): 0498 18 51 09

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...