Sint-Poppoplein en de Leiedam is laureaat voor de prijs Publieke Ruimte 2012

De stad maakt ook nog kans om eindwinnaar te worden. Deze prestigeprijs wordt uitgereikt door het Steunpunt Straten op 1 februari 2012 in het Heizelpaleis te Brussel.


foto: Martin De Baerdemaeker

Het vernieuwde Kerkplein (nu Sint-Poppoplein) en de Leiedam werden met vier andere projecten in Vlaanderen genomineerd voor de prijs Publieke Ruimte 2012.
Reeds voor de vijfde keer reikt Steunpunt Straten de prijs Publieke Ruimte uit. De jaarlijkse projectoproep resulteerde in meer dan vijftig inzendingen, waarvan de veertig beste projecten zijn opgenomen in het praktijkboek Publieke Ruimte. Vijf ervan zijn genomineerd voor de prijs Publieke Ruimte 2012, waaronder Deinze met het vernieuwde Kerkplein en de Leiedam. De andere steden die gelauwerd werden zijn Berchem, twee keer Gent (met 2 projecten) en Leuven.

Voor het stadsbestuur is de vernieuwing van de openbare ruimte in de stadskern een prioriteit in het beleidsplan. De stedenbouwkundige en conceptuele richtlijnen voor het volledige gebied zijn vastgelegd in een conceptstudie, die beschouwd kan worden als een globaal strategisch plan voor het hele stadsvernieuwingsproject.
Deze vernieuwing, samen met de realisatie van het Kaandelpark, zijn de eerste twee deelprojecten die werden uitgevoerd uit een reeks van opeenvolgende deelprojecten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...