GroenRood stelt ACNEE voor… als nieuwe naam voor het Administratief Centrum

GroenRood reageert verbolgen op de oproep van het stadsbestuur om het administratief centrum (AC) een naam te geven. De mening van de Deinzenaar telt plots wel… als het te laat is. Met deze actie trekt het stadsbestuur de aandacht meteen weg van waar het écht om gaat: een veel te hoge kostprijs voor een gebouw dat niet noodzakelijk is én bovendien het zicht op de Leie aantast.

Eddy Donné: “Meer dan 3000 Deinzenaren wilden mee beslissen over de bouw van een nieuw AC maar het stadsbestuur zei duidelijk njet op de vraag om een referendum te organiseren.
Nu het AC er toch doorgedrukt wordt, mag de Deinzenaar wel mee een naam helpen kiezen: wat een mooie geste tot inspraak!”

Dirk Stroobandt: “De nieuwe burgemeester noemde het AC al het ‘huis van de Deinzenaren’, wel dat huis is misschien het huis van enkele Deinzenaren, maar heel veel Deinzenaren zeggen NEE tegen het AC. Een AC NEE! of dus ACNEE, de puist op het zicht van Deinze.”

Eddy De Winter: “Enkele leden van GroenRood dienen trouwens een bezwaarschrift in tegen het AC. De bouwaanvraag hangt sinds eind januari uit aan de achterkant van het stadhuis, bezwaar kan ingediend worden tot 29 februari. Wij vinden het onaanvaardbaar dat het AC zo vlak langs de Leie gebouwd wordt en het zicht op de kerk en de Tolpoortbrug zal wegnemen, nochtans het karakteristieke zicht op het centrum van Deinze en zelfs het logo van de stad.”

Dirk De Pestel: “De Lucien Matthyslaan moet verplaatst worden naar de achterkant van de Brielpoort, omdat een deel van het gebouw op de bestaande weg komt. Dat zal zeer veel geld kosten en zal het verkeer niet veiliger maken. Als er in de Brielpoort achteraan geleverd moet worden, wordt de hele weg geblokkeerd. Ook voor de veiligheid zal die nieuwe weg achter het museum terug moeten draaien naar de Leie op want ze kan niet aansluiten op de Brielstraat vlakbij het kruispunt. Daardoor moet de hele tuin rond het museum zo goed als verdwijnen en blijft er nauwelijks nog groen over!”

Tony De Kimpe: “Er is nog altijd een groot probleem met de stabiliteit van het gebouw. De architecten en het studiebureau hebben nog altijd niet berekend hoe dik de funderingspalen moeten worden opdat het gebouw niet weg zou zinken in de grond. Ook is helemaal niet zeker dat er geen invloed zal zijn op de ondergrondse afwatering naar de Leie.”

Annick Verstraete: “Het AC is ook helemaal niet op maat van Deinze. Voor de 60 personeelsleden worden 100 kantoorplaatsen gebouwd. Volgens het dossier voor de brandweer wordt zelfs een totale bezetting in de kantoren van 163 personen uitgerekend, in het gehele gebouw kunnen zelfs 695 personen binnen.”

Mieke Roelens: “Het dossier over regenwateropvang is helemaal niet in orde. Er zal wellicht wel een verhard terras komen maar de buitenaanleg is toevallig niet in de vergunning mee aangevraagd. Daardoor beweert de stad dat er geen bijkomende verharding zal komen. Maar zal dat wel zo zijn?”

Meer dan genoeg redenen voor GroenRood om een bezwaarschrift in te dienen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...