Poëziewedstrijd Deinze Rijmt

Ter gelegenheid van 50 jaar Stoet van Canteclaer lanceert het Comité van Canteclaer i.s.m. de stadsdichter en de cultuurdienst van Deinze de gedichtenwedstrijd Deinze Rijmt.

Naar aanleiding van 50 jaar Stoet van Canteclaer worden in Deinze verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Op die manier worden de Deinzenaars warm gemaakt voor het jubileum van de Stoet van Canteclaer, die 50 jaar geleden in 1962 voor de eerste maal werd georganiseerd.

Voor de poëziewedstrijd ‘Deinze Rijmt’ wordt een nog niet gepubliceerd gedicht gevraagd met als uitgangspunt ‘Canteclaer’, waarbij dit onderwerp ruim geïnterpreteerd kan worden en ingevuld mag worden door de dichter zelf.

De wedstrijd staat open voor Deinzenaars én niet-Deinzenaars en heeft vier categorieën volgens leeftijd (op 1 januari 2012): categorie A voor 12 tot 14 jaar, categorie B voor 14 tot 16 jaar, categorie C voor 16 tot 18 jaar, categorie D voor ouder dan 18 jaar.

Het gedicht moet in het Nederlands worden geschreven. De gedichten mogen niet bekroond zijn in andere soortgelijke wedstrijden en mogen nog niet gepubliceerd zijn. De inzendingen worden per e-mail of per post ingediend vóór 15 maart.

Elke auteur kan slechts één gedicht inzenden. De secundaire scholen van Deinze verlenen hun medewerking aan de gedichtenwedstrijd en begeleiden hun leerlingen bij hun deelname. De leerlingen kunnen hun gedicht ook inleveren via hun eigen school.

De winnaars van ‘Deinze Rijmt’ (een laureaat en twee eervolle vermeldingen per categorie) ontvangen een boekenbon voor een mooi bedrag.

De jury wordt voorgezeten door stadsdichter Martin Carrette en bestaat verder ook uit Nick Hollevoet, Hilde De Baerdemaeker en Eddy Vaernewijck. Op 11 mei 2012, aan de vooravond van de Stoet van Canteclaer, vindt de prijsuitreiking plaats waarop de winnende gedichten naar voor gebracht worden door o.m. Hilde De Baerdemaeker.

Het wedstrijdreglement kan opgevraagd worden bij de Cultuurdienst Deinze, 09 381 95 10, [email protected]. Het reglement kan je ook downloaden op www.deinze.be/stadsdichter
Inzendingen moeten vóór 15 maart 2012 ingediend worden:
– per post naar Deinze Rijmt, Markt 21 te 9800 Deinze
– per e-mail naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...