Gevaarlijke verkeerssituatie in Gaversesteenweg

De recente strenge vorst in combinatie met de dagelijkse hoeveelheid vrachtverkeer eist zijn tol in de Gaversesteenweg. Grote gevaarlijke putten zijn het gevolg en zijn een groot gevaar voor alle verkeer.

De Gaversesteenweg blijft een belangrijke toegangsweg voor zwaar doorgaand verkeer in onze stad. Naast de grote verkeersdrukte die dit verkeer met zich meebrengt, heeft het ook zijn invloed op de staat van het wegdek. Het wegdek lag er op vele plaatsen al erbarmelijk bij, maar na de voorbije dagen van strenge vorst zijn de vele putten nog uitgebreid.
Ann Gunst, sp.a-bestuurslid: “De situatie van het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Volhardingslaan is zo slecht dat het erg gevaarlijk is voor het dagelijks verkeer. Als je met je wagen of vrachtwagen in zo’n put belandt, verlies je al snel de controle. Ikzelf week op het laatste moment uit en raakte hierbij net geen tegenligger”.

Naast de gevaren voor wagens en vrachtwagens, is het ook een hachelijke situatie voor fietsers. Het traject van de Gaversesteenweg is voor vele scholieren de dagelijkse route naar de schoolpoort. Sp.a dringt dan ook bij het stadsbestuur aan op een snelle oplossing voor deze gewestweg.

“Het klopt dat de Gaversesteenweg een gewestweg is”, zegt Freija Dhondt, voorzitter en gemeenteraadslid sp.a. “Het stadsbestuur heeft echter de taak de veiligheid van de openbare wegen te garanderen. Hopelijk moet er niet eerst een zwaar verkeersongeval gebeuren, vooraleer het stadsbestuur ingrijpt”.

Een structurele oplossing dringt zich op. De bijkomende geluidsoverlast die de slechte staat van het wegdek met zich meebrengt, is bovendien onleefbaar voor de omwonenden. De leden van de werkgroep ‘verkeer’ van sp.a Deinze, met o.a. Yves Eggermont en Willy Bekaert, zullen het dossier opvolgen en hopen op een snelle oplossing.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...