Sp.a wil een open huis voor alle Deinzenaren

De Deinzenaren krijgen eindelijk de kans om enige vorm van inspraak te krijgen in het belangrijke dossier van het administratief centrum. Via een wedstrijd rond de naamgeving van het centrum, wil het stadsbestuur de Deinzenaar in laatste instantie toch betrekken bij de komst van dit nieuwe gebouw. Oppositiepartij GroenRood haalde gisteren met een goed gevonden maar giftig woordgrapje de zondagskrant. Leuk voor hen, maar volgens sp.a Deinze biedt deze stemmingmakerij geen oplossing.

“sp.a Deinze heeft zich langdurig verzet tegen het peperdure nieuwe administratief centrum. Maar uiteindelijk heeft de meerderheid de bedenkingen van de oppositie naast zich neer gelegd en is er beslist om het project uit te voeren. Dat is nu eenmaal de democratie” aldus voorzitter Freija Dhondt. “We zouden kunnen blijven dwarsliggen, maar de burgers van Deinze zijn beter af met constructieve voorstellen in plaats van de zoveelste zure oprisping. Want het administratief centrum is straks het centrum van alle Deinzenaren en we moeten zien dat iedereen er zich thuis voelt. Onze partij blijft evenwel bij haar standpunt dat het huidige stadhuis op de Markt nog steeds een volwaardige, betekenisvolle en representatieve publieke functie moet hebben in de stad. Andere steden zoals Leuven en Oudenaarde, die eveneens beschikken over een historisch stadhuis, werken ook op deze manier”.

Volgens ondervoorzitter Ann Gunst zit het zo: “Een administratief centrum kan slechts leven als er mensen zijn. We hopen dan ook dat dit centrum een thuis kan worden voor alle Deinzenaren. En dat het alle burgers van Deinze kan helpen deel te nemen aan de samenleving in onze stad. Het mag geen ivoren toren zijn van waaruit de meerderheid eenzijdig beslissingen neemt over het beleid en het beheer van de stad. Het moet een open huis zijn waar iedereen welkom is en waar de burgers kunnen participeren en hun stem laten horen. Een administratief centrum voor, door en van het volk.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...