Het weekend van 23 – 26 februari werd een topweekend in de Sportac kringen en dit discipline overschrijdend

Op vrijdag zette trampoline springer Ben Van Overberghe het weekend alvast goed in. Tijdens zijn selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap 2012 in Sint-Petersburg, behaalde hij de A-selectienorm! Een gegeerde plaats, die enkel weinige talentvolle springers gegund is!

Verder deden onze ACRO gymnasten het uitstekend op het Oost-Vlaams kampioenschap te Mariakerke. De podia werden er over de ganse lijn Sportac gekleurd (zie onderaan)

Maar niet enkel in binnenland, ook in het buitenland laten de Sportac’ers graag tonen wat ze waard zijn. Op de hoogstaande internationale wedstrijd “Stars above the Boug River” in Oekraïne kwamen onze gymnasten maar liefst met drie medailles terug naar huis:
– Nikki en Eline (Gymfinity) veroverden ex aequo met het tweede team, het GOUD.
– Het seniorentrio Sanne, Lara en Camille toonden opnieuw dat ze tot de absolute wereldtop behoren: 3 knappe oefeningen leverden hen een tweede plaats op.
– Laure Van Pryck en Nicolas Vleeshouwers behaalden een verdiende zilveren medaille.

Onze seniorenteams vertrekken komende donderdag alweer naar de Worldcup in Portugal. Wordt vervolgd…


Lore, Axelle, Bieke, Zara, Hannes en Kilian wisten zich eerder al te selecteren voor het WK te Orlando

Resultaten Oost-Vlaams Kampioenschap ACRO
– Vandenberghe Lore en Ingels Axelle werden Oost-Vlaams kampioen bij de A-beloften meisjes paar, gevolgd door De Keyzer Bieke en Maesele Zara die met het zilver gingen lopen.
– Garré Hannes en Goffaux Kilian zorgden voor een gouden plak bij de categorie A beloften heren paar.
– Vanden Berghe Hanne en Maité Everaert mogen zich Oost-Vlaams kampioen noemen in de categorie A juniores meisjes paar, evenals het trio Nuedach Yana, Garré Jinte en Laura Van Torhaut in de categorie A junioren meisjes trio.
– De Ganck Laurent en Mathilde Bruynooghe schitterden met hun nieuwe oefening. Ook zij behaalden de gouden medaille in de categorie A juniores mixed pair.
– Bij I1 duo was de gouden plak dan weer voor Van Laecke Dante en Deleersnyder Emma, terwijl Careelmont Frauke en Soetens Manon een derde plaats wisten te veroveren bij de categorie I2 duo. Als laatste, maar daarom zeker niet minder belangrijk, zorgde het trio Mertens Bianca, Lievens Orphélie en Coppens Fien.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...