De Mobibus in Deinze

De Mobibus is een interactieve doe-tentoonstelling rond verkeersveiligheid voor de tweede graad secundair onderwijs. De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.
Voor het tweede jaar op rij haalt stad Deinze de Mobibus naar Deinze. De bus is te vinden op het plein voor JC Brieljant (Mouterijdreef 20). De bus staat er van maandag 19 maart tot vrijdag 30 maart (behalve ’s weekends).

Van 19 tot 30 maart brengen leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs uit Deinze een bezoekje aan de Mobibus, een omgebouwde touringcar waarin een interactieve mobiele doetentoonstelling over mobiliteit is ontwikkeld. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games laten de leerlingen op een onvergetelijke manier nadenken over thema’s als zichtbaarheid, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek. De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Het initiatief in Deinze is mogelijk dankzij de financiële steun van het stadsbestuur en de medewerking van de lokale politie Deinze-Zulte.

Schepen Gerda Ginneberge licht het initiatief toe: “Deinze is een onderwijsstad. Dagelijks zijn duizenden kinderen en jongeren onderweg met alle mogelijke vervoersmiddelen. Het is van groot belang dat ze zich op een veilige manier gedragen in het verkeer. De Mobibus helpt daarbij omdat de jongeren op een interactieve manier moeilijke verkeerssituaties beleven en zo beter begrijpen.”.

In Deinze zullen meer dan 500 leerlingen uit het derde en vierde jaar aan het initiatief deelnemen. De bus staat aan jeugdcentrum Brieljant in de Mouterijdreef. De eerste reacties zijn alvast positief, de jongeren voelen zich aangesproken door de moderne manier van werken. De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Hieronder een filmpje van de Mobibus in Overpelt

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...