De naam van het nieuw te bouwen Administratief Centrum is gekend: LEIESPIEGEL met als baseline: huis van de Deinzenaar.

De naam van het nieuw te bouwen Administratief Centrum is gekend: LEIESPIEGEL met als baseline: huis van de Deinzenaar.

Het schepencollege van de stad Deinze keurt het voorstel van de jury goed om de naam “LEIESPIEGEL” toe te kennen aan het nieuw te bouwen Administratief Centrum aan de Leie, gedeeltelijk op het Rheinbachplein en gedeeltelijk op de Lucien Matthyslaan.

In “Leiespiegel” staat “de Leie” centraal en “spiegel” staat voor enerzijds het gebouw in glas dat zal schitteren (als het ware een spiegel midden in het stadscentrum aan de Leie) en tevens zal het gebouw weerspiegelen in de Leie. De bewoners van het nieuwe huis weerspiegelen de Deinse maatschappij.

De baseline wordt: “huis van de Deinzenaar”. Het nieuwe administratieve centrum is een open huis voor elke Deinzenaar, de zin spreekt voor zich.

De naam en baseline worden voorgelegd aan de gemeenteraad op 29 maart 2012.

Voor deze wedstrijd ontvingen we maar liefst 276 voorstellen! (107 personen dienden een of meerdere voorstellen in).
De aangestelde jury koos op 13 maart de winnende naam: Leiespiegel.

We ontvingen 3 inzendingen met de naam “Leiespiegel”. Deze inzendingen zijn van Sylvain Wieme, Marc Godderis-Huys en Stefaan De Groote, allen Deinzenaren. Deze 3 personen ontvangen van het stadsbestuur elk 25 cadeaucheques ter waarde van 10 euro. Deze cheques kunnen gebruikt worden in alle handelszaken van Deinze.

De naam “Leiepoort” werd als zeer verdienstelijk ervaren. Om deze reden ontvangt Christophe Cornelis, Deinzenaar, de troostprijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...