HARP HARP HOERA! Handen zoeken snaren, beelden woorden

Op zaterdag 17 maart 2012 om 20 u worden de poëzieposters van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans voorgesteld in zaal Post, Kalkhofstraat, Deinze. De gedichten die worden voorgedragen zijn geschreven door de leerlingen literaire creatie van Yves Van Durme. De foto’s zijn gemaakt door Ive Steyaert. De harpklas zorgt voor de muzikale intermezzo.

Hoe herken je Ierse euro’s?  Aan de afbeelding van een harp, het nationaal symbool van Het Groene Eiland. En de harp was vaak het begeleidingsinstrument van dichters. Om even de negentiende-eeuwse Piet Paaltjens te citeren:

Een dichter, die gewoon is, om
Na d’ afloop van ’t ontbijt,
Een lied te tokklen op de harp
Zijn liefje toegewijd.

De leerlingen harp van de academie van Deinze kuieren samen met hun lerares Annelies Boodts doorheen de beeldenwereld van Ive Steyaert. En er zijn nog woorden ook, geschreven door de leerlingen literaire creatie van Yves Van Durme.

Hou zaterdag 17 maart 2012 vrij. Dit uniek artistiek gebeuren vindt plaats in zaal Post van de Academie om 20 uur. Toegang: 3 euro aan de kassa.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...