Terrassen op het stationsplein roepen gemengde gevoelens op bij GroenRood

GroenRood is enerzijds tevreden en anderzijds ontgoocheld met de komst van de terrassen op het stationsplein.

Annick Verstraete : “Het stationsplein is een miskleun sinds de herinplanting van het nieuwe station begin jaren 80. De heraanleg van het plein omstreeks 1998 veranderde daar niks aan. Het uitzicht van het plein onderstreepte toen het gebrek aan visie en interesse. Wat nefast was en is voor de uitstraling van de buurt.”

Tony De Kimpe : “Tijdens de gemeenteraad van 23.april 1992, net geen 20 jaar geleden, had ik een concreet voorstel klaar voor de hertekening van de stationsomgeving. Ik heb ervoor gepleit om van het stationsplein het visitekaartje van Deinze te maken. De ontwikkeling van de stationsomgeving ligt mij nauw aan het hart. Tot op vandaag werd enkel de vernieuwing van de Stationsstraat in 1999 gerealiseerd. Onze hoop is nu al enkele jaren gericht op het masterplan voor de stationsomgeving. Vandaar ons dubbel gevoel als men nu triomfantelijk uitpakt met de aanleg van een terraszone op het Stationsplein, een vraag die ik sinds 1992 herhaaldelijk heb gesteld. Wij vrezen nu dat de uitwerking en de tastbare realisatie van dat masterplan nog lang op zich zal laten wachten. Terrassen legt men toch niet aan om op korte termijn opnieuw uit te breken?”

Dirk De Pestel: “Bovendien willen wij ook aandringen om aandacht te besteden aan de veiligheid van de fietsers door de aanleg van een fietssuggestiestrook”
Dirk Stroobandt: “Wij zijn enerzijds tevreden met de komst van de terrassen. Anderzijds zijn wij teleurgesteld in een meerderheid die na 30 jaar aan de macht te zijn, nu net voor de volgende verkiezingen een schepen voor stationsontwikkeling aanstelt om enkel een terras te realiseren. Kortom de verfraaiing van het stationsplein en zijn omgeving zit nog steeds ‘in de wachtkamer.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...