Daguitstap naar Rijsel met de liberale vrouwen van Deinze

Op zaterdag 21 april 2012 organiseren de liberale vrouwen van Deinze hun jaarlijkse daguitstap naar Rijsel. In de voormiddag is een bezoek aan Le Vieux Lille en museum Hospice Comtesse gepland onder begeleiding van een Nederlandstalige stadsgids. In de namiddag kunnen de gasten naar believen vrij Euralille, het TGV station of de stad bezoeken.

Rijsel of Lille is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Het is een stad met meer dan 1,1 miljoen inwoners en heeft een heel belangrijke historische kern. De gebouwen in Rijsel zijn gebouwd in echte “Lillois-stijl”. Leuk om weten is dat er ook een link is met Deinze: de oudste en mooiste confiserie ‘Meert’ ontleend zijn naam aan Monsieur Meert. Dank zij Monsieur Meert, geboren in Deinze en hofleverancier, kunnen we nu genieten van exquise patisserie en verfijnde vanillewafels. De wafels dragen het logo van het huis en worden nu nog met de hand vervaardigd. U kan gezellig op de koffie in de namiddag in 2 Meert vestigingen: in de oude stad (27 rue Esquermoise) en in het luxe warenhuis Printemps (45 rue Nationale 59000 Lille).

Uiteraard is gezorgd voor alle logistieke voorzieningen zoals vervoer (trein vanuit Deinze) en lunch ’s middags (restaurant Flore op de Place Rihour). Rond 8u wordt in het station in Deinze verzameld en rond 18.30u wordt de groep terug verwacht.

Reserveren voor €50 all in kan bij Régine Goemaere op 09.388.52.66 of 0474.75.93.06

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...