Zesde nationaal ‘Kids-Knuffelmoment’ tegen cyberpesten op donderdag 05 april om 13u33 met 1.800 kids op 14 locaties in Vlaanderen

Voor het 6e opeenvolgende jaar organiseren Idee Kids vzw, organisator van vakantiekampen, en Vzw Zinloos Geweld, op donderdag 05 april om 13u33 op hetzelfde moment ‘knuffelsessies’. Dit op 14 Idee Kids-kamplocaties in heel Vlaanderen. Bijna 1.800 kinderen zullen er in één grote denkbeeldige keten en op elke locatie een ‘geweldige’ Paashaas knuffelen, maar ook elkaar, en enkele BV’s. Iedereen is overigens welkom op onderstaande locaties. De actie is dit jaar tegelijk ook de ludieke start van de nieuwe jaarlijkse campagnemaand tegen zinloos geweld.

In Deinze heeft het Kids-Knuffelmoment plaats in VTI Deinze, Leon Declercqstraat 1 in aanwezigheid van schepen van welzijn, Trees Van Hove.

Silvie Bonne, Idee Kids vzw: “Met onze knuffelactie sluiten we aan bij het jaarthema ‘cyberpesten’ van vzw Zinloos Geweld. Op kamp komen kinderen soms ook in conflictsituaties terecht, en met onze groepsknuffel willen we hen sensibiliseren om geweld nooit als een oplossing te zien. Op een kindvriendelijk en ludieke manier tonen we dat we allemaal tegen elke vorm van geweld, agressie en pesten zijn. Naar aanloop van de knuffel met de paashaas op onze 14 projectkampplaatsen, houden we ook een virtuele knuffelactie op facebook, waarbij we ouders, kinderen en klassen laten ‘cyberknuffelen tegen cyberpesten’.” Info: ideekids.be.

Christian Lapinne, voorzitter vzw Zinloos Geweld: “Het Kids-Knuffelmoment staat dit jaar in het teken van het jaarthema van onze campagne, namelijk ‘cyberpesten’ met als slogan: ‘Melden moet! Praten helpt altijd”. vzw Zinloos Geweld ontwikkelde recent VlinderNET, het eerste informatief spel in Vlaanderen over cyberpesten en veilig internet, voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Een pijnlijk actueel thema gezien de recente zelfmoorden. Het spel werd ontwikkeld met de steun van het Ministerie van Onderwijs en beantwoordt aan de vraag van zowat 75% van de leerkrachten om educatief materiaal over dit thema te bekomen. Uit cijfers blijkt dat 7 op de 10 ouders niet weten dat hun kind online gepest wordt. Tijdens de testfase stelde de VZW vast dat 70% van de tienjarigen een Facebookprofiel heeft; dat zelfmoord en pornografie geen taboe is; dat volwassenen niet altijd als eerste vertrouwenspersoon vermeld worden omdat ze ‘nooit tijd hebben om te luisteren’ of ‘hen niet au sérieux nemen’. We vinden het alvast belangrijk én fijn dat we met dit gezamenlijk initiatief reeds voor het 6e jaar een ludieke act hebben om onze campagnemaanden extra in de kijker te zetten en te ondersteunen. Want overal in Vlaanderen lopen in april-mei-juni diverse preventie- en sensibiliseringsprojecten in gemeenten, scholen en organisaties, naast cartoonexpo’s, ebay-veilingen met hebbedingetjes van sportlui en meet&greets met BV’s.” Info: www.zinloosgeweld.net en www.tegenpestenengeweld.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...