De Stoet van Canteclaer, veel meer dan een parade van praalwagens, reuzen, fanfares en acteergroepen: etalagewedstrijd, etalagezoektocht en tekenwedstrijd in het stadscentrum

Op 13 mei 2012 beleven we in Deinze 50 jaar Stoet van Canteclaer en zal deze kleurrijke parade door de straten van Deinze flaneren. Om in de periode – voorafgaand aan de Stoet – onze stad een ‘Canteclaer-look’ te geven, organiseert de dienst lokale economie samen met de Opperdekenij een etalagewedstrijd met als thema ’50 jaar Stoet van Canteclaer’. Met dit initiatief wenst men de Stoet van Canteclaer van extra publiciteit te voorzien en krijgen de handelaars de gelegenheid om ‘een graantje mee te pikken‘ en hun zaak extra in de kijker te zetten.

22 handelaars zetten hun beste beentje voor om hun etalage zo mooi en origineel mogelijk te versieren. De etalagewedstrijd loopt van 16 april 2012 t.e.m 7 mei 2012, handelaars kunnen hun etalage uiteraard langer behouden. Op 2 mei echter zal een onafhankelijke jury oordelen over de herkenning van het thema ’50 j Stoet van Canteclaer’, maar ook over de creativiteit en de originaliteit van iedere etalage om uiteindelijk enkele winnaars te kiezen.
De hoofdwinnaar kan alvast genieten van 2 weken radiopubliciteit (30 sec spot, 6 x per dag) incl. opname spot, geschonken door Radio Tequila, de handelszaak die de 2e mooiste etalage had kan genieten van 1 week radiopubliciteit (30 sec spot, 6 x per dag) incl. opname spot eveneens geschonken door Radio Tequila. Zitten nog in de prijzenpot: vip-arrangementen voor de Stoet en promopakketten geschonken door het Comité Canteclaer en waardebonnen geschonken door de Opperdekenij en de stad Deinze.

Ook de inwoners van Deinze is men niet vergeten. Met de etalagezoektocht ‘Volg het spoor van de haan en los de rebussen op’ dienen de burgers op zoek te gaan naar gekleurde letters verstopt in de etalages van de deelnemende handelaars. De letters van dezelfde kleur vormen de oplossing van een rebus. Alle rebussen hebben te maken met het thema “de kip en het ei”. Een schiftingsvraag zal de winnaars aanduiden. De prijzen, geschonken door het Comité Canteclaer, Just Fit, de Opperdekenij en de stad Deinze worden toegekend aan diegenen die de schiftingsvraag correct en zo dicht mogelijk benaderen.

De kinderen van 3 jaar tot en met 10 jaar kunnen deelnemen aan een tekenwedstrijd rond het thema: “de kip en het ei”. Materiaal is zelf te kiezen en het max. formaat is A3 (397 mm x 420 mm). De mooiste en creatiefste tekeningen worden beloond met mooie prijzen.

De prijzen werden geschonken door De Ceder, Scarpette, Kids Adventure, de Speelvogel, Jungleworld, Letters & C°, het comité Canteclaer , de Opperdekenij en de stad Deinze. Formulieren voor de etalagezoektocht en de tekenwedstrijd zijn te bekomen bij de deelnemende handelaars, de bibliotheek en het stadhuis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...