Deinze is een attractie rijker

Vanaf het nieuwe vaarseizoen kan je in het centrum van Deinze (aan de Leiedam ter hoogte van Brasserie Bruno) een elektrische boot huren voor een tocht op de Leie. Dit is een samenwerking van het stadsbestuur en Yachtcharter Gent.

‘Met vier luxeboten kunnen daguitstappen op de Leie of andere rivieren gemaakt worden. Er is geen vaarbewijs nodig’, zegt burgemeester Jan Vermeulen. ‘De dienst Toerisme en de VVV-Leiestreek aan het E. Clausplein, zijn afhaal- en instructiepunt’, zegt toerismeschepen Norbert De Mey.
De boten worden minimaal voor 2 uur verhuurd. De batterij heeft 8 uur autonomie.’
‘Voor het toerisme en de horeca langs de Leie wordt deze bootformule een voltreffer’, zegt schepen De Mey. Op de parking naast de Brielpoort kunnen ze hun auto gratis kwijt.’
Volgens Gwen Vanhove van Yachtcharter Gent zijn het dezelfde sloepen die gebruikt worden in Gent. De boten varen elektrisch en kunnen tien personen meenemen. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat ze weinig golfslag veroorzaken zodat de oevers niet uitgehold worden.’
De boten worden deze zomer ook ingezet voor de tentoonstelling langs de Leie, Efemeer, die loopt vanaf 1 juli tot en met 9 september 2012 tussen Machelen en Deurle.

Video: http://vimeo.com/41190286

Info: Martin De Baerdemaeker

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...