Deinze terug in de knoop?

In Deinze is de bereikbaarheid of doorstroming niet ideaal. In periodes van noodzakelijke wegenwerken, stelt men hierdoor de verkeersdruk op sommige locaties nog extra op de proef.

Laten we de werken bekijken voor het afrittencomplex E17 te Deinze. De ondertussen gestarte werken worden beschreven op de website van Wegen en Verkeer. Daaruit halen we dat fase 3 loopt van juli 2012 tot februari 2013, en de oprit E17 vanuit Deinze niet bereikbaar is, net zoals de afrit E17 komende vanuit Gent.

De voorziene omleiding, en dit zeker voor een deel van de inwoners Deinze, en Astene lopen via de N43 (ook gekend als de Kortrijksesteenweg).

Fase 3 - Heraanleg complex Deinze (E17)

De nu al bij momenten verzadigde N43 zal hierdoor een pak meer verkeer te verwerken krijgen. Denk aan de vele mensen uit de regio welk richting Gent / Brussel moeten.

Bezoeken we de website van wegenwerken.be dan merken we dat de N43 ook voor 3 maanden totaal afgesloten zal worden, waarvan een periode overlapt.  Hieruit moeten we besluiten dat de voorgestelde omleiding voor het oprittencomplex E17 in de problemen komt.

Gelukkig merken we op de wegenwerken.be website dat voor de werken op de N43 een omleiding is voorzien! Blijkt dat die zowaar via de Beekstraat en Wallebeekstraat te Astene loopt. Voor de mensen minder bekend met de situatie, dit zijn wat men noemt “landwegen”.

werken Emiel Clauslaan

We moeten hier bijgevolg vaststellen dat de communicatie en planning tussen de diverse werven niet ideaal verlopen is.

Zeker voor de N43 verwachten we dan ook, dat er spoedig communicatie zal gebeuren door de bevoegde diensten wat eventuele alternatieve omleidingen kunnen zijn.

Maar dat er nog drukkere verkeerswegen te verwachten zijn mag duidelijk wezen.

Update: Bart Van Thuyne (Schepen van Openbare Werken) laat alvast weten in de commentaren dat fase 3 niet zou samenvallen met de werken aan de N43.

Update 2: De omleiding voor de N43 op de website wegenenverkeer.be is aangepast.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...