GroenRood wil werken aan klimaatneutraal Deinze

Vele steden zijn al begonnen met het maken van plannen om van hun stad een klimaatneutrale stad te maken binnen afzienbare tijd (bvb. Leuven tegen 2030, Gent, inclusief de haven, tegen 2050). GroenRood wil dat Deinze ook haar beste beentje voorzet om dergelijke doelstellingen te halen.

Dirk Stroobandt: “Een ’transitie’ naar een CO2-neutrale stad (waar minder CO2 geproduceerd wordt dan er terug opgenomen wordt) kan enkel slagen als het gedragen wordt door zowel de beleidsmakers als de bevolking. Daarom stellen wij met GroenRood aan de gemeenteraad voor om een werkgroep op te richten waarin enkele schepenen en gemeenteraadsleden, middenveldorganisaties en geïnteresseerde burgers samen doelstellingen formuleren voor een klimaatneutrale stad Deinze en transitiepaden opstellen om de gestelde doelen te bereiken. Die transitiepaden kunnen daarna door de nieuwe schepenen in het volgende schepencollege gebruikt worden om het beleid bij te sturen om de gestelde doelstellingen te bereiken. Welke maatregelen er moeten komen, is nu nog niet bekend maar één van de zaken die zeker zullen helpen is het promoten van autodelen. Wij nodigen daarom iedereen nog eens uit op onze info-avond rond autodelen, in samenwerking met de stad, op donderdag 3 mei om 20 uur in de kelder van de bibliotheek.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...