Kies voor groene en goedkopere energie

Voor het tweede jaar op rij organiseert de provincie een groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas voor al zijn inwoners. Op woensdag 25 april om 20.00 uur organiseert de stad Deinze in samenwerking met de gemeente Zulte en de provincie een infoavond over deze campagne in buurtcentrum De Rekkelinge.

Wil je je steentje bijdragen aan een beter milieu en besparen op je energiefactuur, dan kan je daarvoor aankloppen bij de provincie Oost-Vlaanderen. Voor het tweede jaar op rij organiseert de provincie een groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas voor al zijn inwoners.

Op de website www.samengaanwegroener.be kan iedereen zich volledig vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop van stroom en aardgas. Op die manier trek je naar de energiemarkt als één, zeer interessante klant. Wat volgt is een veiling waarbij de goedkoopste energieleverancier wint. Deze veiling vindt plaats op maandag 7 mei 2012. Na de veiling ontvang je je persoonlijke aanbod van de winnende leverancier, met een zicht op je eventuele besparing. Je bent vervolgens volledig vrij om hier op in te gaan of om alsnog bij je huidige leverancier te blijven. Je beslist dus pas na de veiling of je van leverancier verandert.

Je hebt tijd tot de laatste week van juni om je overstap te bevestigen. De eigenlijke overstap gebeurt tussen 1 augustus 2012 en 31 januari 2013. Eindigt je huidige contract in deze periode, dan hoef je geen opzegvergoeding te betalen aan je huidige leverancier.

Schot in de roos
In 2011 organiseerde de provincie Oost-Vlaanderen een eerste groepsaankoop en dat werd meteen een schot in de roos. Meer dan 10.000 inschrijvers stapten over naar een groen energiecontract. In totaal werd 35.81 megawattuur elektriciteit groen gemaakt en verminderde de CO2-uitstoot met 19.350 ton. De totale besparing bedroeg 2,3 miljoen euro, wat voor de iedere inschrijver apart neerkwam op een besparing tussen 250 en 500 euro.
In Deinze schreven 855 gezinnen zich in voor de groepsaankoop, waarvan een vijftigtal via de milieudienst. De Deinse inschrijvingen lagen boven het Oost-Vlaamse gemiddelde. Uiteindelijk maakten 239 gezinnen de overstap naar een nieuw groen contract.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan alvast je laatste eindafrekening (twaalf maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Oost-Vlaanderen). Inschrijven kan tot 6 mei 2012.
Mensen die geen toegang tot het internet hebben, kunnen terecht bij de milieudienst. Iedere weekdag van 9.00 tot 12.00 uur, op dinsdag ook van 14.00 tot 18.00 uur en op vrijdag ook van 14.00 tot 16.00 uur, kan je bij hen terecht. Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat de medewerkers van de milieudienst alle gegevens meteen bij de hand hebben en je aanvraag in orde kunnen brengen.

Infoavond
Op woensdag 25 april om 20.00 uur organiseert de stad in samenwerking met de gemeente Zulte en de provincie een infoavond over deze campagne in buurtcentrum De Rekkelinge. Na de informatiesessie kan je nog vragen stellen of extra advies inwinnen. Iedereen is van harte welkom, vooraf inschrijven is niet nodig.

Info: Milieudienst: tel. 09 381 95 57 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...