Op zondag 22 april vindt Erfgoeddag te Deinze plaats waar Reynaert de vos centraal staat

Heb je er langzamerhand ook genoeg van om elke zondag naar wielerklassiekers te moeten kijken? Kom dan op zondag 22 april zeker naar de Erfgoeddag in Deinze, want daar wacht een klassieker vol helden je op!
Reynaert, de vos uit het middeleeuwse heldenepos, is gezien in Deinze. In het Museum van Deinze en de Leiestreek bewonder je de visuele getuigen van Reynaert als inspiratie in kunst en literatuur. Het museum fungeert ook als startplaats voor de wandeling.

De afgelopen weken stoomden enkele klassen vijfdejaars van de Leiepoort campus Sint Hendrik zich klaar om het verhaal van Reynaert de Vos in een nieuw jasje te stoppen. Ze boksten een wandeling in elkaar met film, toneel en animatie rond Canteclaer, Bruun, Tibeert en nog vele andere helden uit het bekende dierenepos. Je kan onder andere een kijkje nemen in Malpertuus, de burcht van Reynaert (Huis van Thuyne) en we volgen het proces van Reynaert in de raadzaal van het stadhuis.

Heb je zin in een leuke, afwisselende en leerrijke dag? Jong en oud zijn van harte welkom in het museum van Deinze en de Leiestreek waar je in de namiddag de wandeltocht kan starten tussen 13u en 14u30. Het hele parcours neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Deelname is gratis, zowat alle activiteiten zijn binnen. De tijdelijke Reynaerttentoonstelling is van 10u tot 18u te bezoeken.
Als afsluiter komt de Propere Fanfare van de Vieze Gasten (Gent) om 17u het beste van zichzelf geven! En ze zijn niet allemaal van Gent, ook de ondervoorzitter van de Cultuurraad, Kurt De Schepper, maakt deel uit van de vrolijke bende. Een aanrader!

Praktische details:
Startpunt Museum van Deinze en de Leiestreek
(open van 10 tot 18u, gratis te bezoeken, ook de vaste collectie)
Tijdelijke tentoonstelling in het Museum: Reynaert in woord en beeld (enkel op Erfgoeddag te bezoeken: UNIEK!)
Wandeling tussen 13u en 17u (start tot 14u30! Duurtijd wandeling: 1u30)
Eindactiviteit Propere Fanfare van de Vieze Gasten (Gent) 17u Sint-Poppoplein.
In samenwerking met Leiepoort – Campus Sint Hendrik

Andere activiteiten: Beiaardconcert nav Erfgoeddag om 12u30.
Speelstraat in de Tolpoortstraat tussen 13u30 en 17u.
Open Dag Academie voor Muziek Woord en Dans (op diverse locaties) tussen 14u tot 18u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...