AFS reikt beurs uit aan Annelie Arnou uit Deinze

AFS wil uitwisselingen betaalbaar houden voor iedereen

Brussel, 22 mei 2012 – Op uitwisseling gaan is niet gratis. Daar kan zelfs een vzw als AFS niet omheen. Om deze ervaring voor zoveel mogelijk jongeren betaalbaar te houden, hecht AFS veel belang aan haar beurzensysteem. Morgen reikt de AFS-Stichting haar jaarlijkse beurzen uit aan drie Vlaamse jongeren die volgend schooljaar op uitwisseling vertrekken.

AFS hanteert een dubbel beurzensysteem. De AFS-beurs bestaat deels uit eigen middelen van AFS (5% van onze inkomsten) en deels uit middelen van de Vlaamse Overheid. Daarnaast beheren AFS Vlaanderen en AFS-Belgique francophone samen de ‘Fondation AFS Stichting’. Die verzamelt fondsen van ondernemingen en privé-personen.

Geld mag voor geïnteresseerde jongeren geen beslissende factor zijn. Ongeveer 25% van de AFS-deelnemers vertrekt met een vorm van prijsvermindering. Die kan oplopen tot 4000€”, aldus Koen Baetens, woordvoerder van AFS Vlaanderen. “De jongeren die een beurs hebben aangevraagd, weten of ze er al dan niet beroep op kunnen doen voordat ze hun contract tekenen. Het is bovendien mogelijk om de deelnameprijs in schijven te betalen.”

Dit jaar kunnen dus drie Vlaamse wereldstudenten beroep doen op financiële steun van de AFS-Stichting. Eén van hen is Annelie Arnou uit Deinze. Zij vertrekt deze zomer een schooljaar lang naar Finland. Morgen zal zij haar beurs in ontvangst nemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...