Streekplatform POLS wil beter leerlingenvervoer

Vorig jaar stuurde het Platform Omgeving Leie Schelde, bestaande uit Deinze, De Pinte, Nazareth, Gavere, Sint-Martens-Latem en Zulte een memorandum aan De Lijn voor beter leerlingenvervoer. Er werden ondertussen enkele inspanningen gedaan door de Vlaamse vervoersmaatschappij, maar uit een bevraging die het Platform organiseerde in samenwerking met de Onderwijsraad Deinze, blijkt dat er op sommige buslijnen nog steeds problemen zijn. Om die reden besliste het bestuur van POLS om een nieuwe brief te schrijven aan De Lijn.

Ouders, leerlingen en scholen klagen al langer over de bussen naar en van Deinze. ’s Morgens zijn er overvolle bussen, die soms stopplaatsen voorbijrijden en de leerlingen te laat afleveren aan de scholen. “Vooral in Nazareth slagen de leerlingen er niet altijd in om op de bus richting Deinze te stappen, laat staan een zitplaats te bemachtigen” constateert schepen Ivan Schaubroeck van Nazareth. Ook de lijnen vanuit Tielt (73) en Zulte (75) functioneren volgens de scholen niet optimaal.

“De Lijn wordt getroffen door een aanzienlijke besparingsgolf en wij willen zeker niet op de pianist schieten. Het bestuur van POLS constateert bovendien dat die bezuinigingen blijkbaar weinig of niet ten koste gaan van de scholierenritten. Wij verwachten echter dat de maatschappij nu volop zal inzetten op het comfort en de stiptheid van die buslijnen” stelt voorzitter Henk Heyerick uit Zulte in de brief, iets wat door zijn collega-burgemeesters volmondig wordt beaamd.

“Vertegenwoordigers van De Lijn overleggen regelmatig met de Onderwijsraad Deinze over het leerlingenvervoer, wat een goede zaak is. Wij hopen dan ook dat dit op korte termijn tot resultaten zal leiden” klinkt het tenslotte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...