Week van de opvoeding: 16-23 mei Opvoeden is… voor iedereen anders!

Heel wat ouders worstelen met opvoedingsvragen waarop ze niet direct een antwoord vinden of voelen zich niet zo zeker in een bepaalde aanpak. In veel gevallen vinden ze de antwoorden op hun vragen in hun nabije omgeving: bij familie, buren, kennissen, op school. Maar soms is de zoektocht naar een antwoord of een oplossing niet zo eenvoudig.

Opvoedingspunt Deinze (een samenwerkingsinitiatief met ook Opvoedingspunten De Pinte, Nazareth en Nevele) richt zich naar deze ouders om hen al een heel stuk op weg te helpen.
Het Opvoedingspunt is ervan overtuigd dat nood hebben aan opvoedingsondersteuning niet altijd betekent dat je “problemen” hebt met opvoeden. Soms ben je als ouder immers gewoon op zoek naar bevestiging of een persoon aan wie je je verhaal kwijt wil. In Opvoedingspunt vind je heel wat folders, brochures en ander documentatiemateriaal waar je als opvoeder vrij in kan snuisteren. Als je behoefte hebt aan wat toelichting of een luisterend oor kan je in het Opvoedingspunt Deinze steeds beroep doen op één van onze 3 “opvoedingspunters” dit kan tijdens onze vrije openingsuren of op afspraak.

Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even gemakkelijk – wordt tijdens die week opvoeden in de kijker geplaatst. De Week van de Opvoeding gaat over: (1) positieve opvoedingsstijlen promoten, (2) opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maken en (3) het aanbod opvoedingsondersteuning promoten.

Opvoeden is… voor iedereen anders!

Het thema voor de Week van de Opvoeding 2012 is ‘Opvoeden is… voor iedereen anders’. Met dit thema willen we in tonen dat dé manier om kinderen op te voeden niet bestaat. Wat werkt voor het ene kind, lukt daarom niet bij een ander. Steeds moet gezocht worden naar wat best past bij een kind, maar ook wat best past bij een ouder of opvoeder.

Tijdens de Week van de Opvoeding zullen de Opvoedingspunten in Deinze, De Pinte, Nevele en Nazareth met de ondersteuning van het Provinciaal Steunpunt Opvoedingsondersteuning en de Vlaamse Coördinatoren Opvoedingsondersteuning verschillende activiteiten organiseren, zoals een informatieavond over peuterpuberteit, babbeltafels over gezonde voeding, slaapperikelen, … Het volledige programma vind je op de website www.opvoedingspunt.be en in het Opvoedingspunt (Brielpunt, Mouterijdreef 22 te Deinze, 09/381 68 70, [email protected]).

Benieuwd wat het Opvoedingspunt te bieden heeft? Kom gerust eens langs. Het Opvoedingspunt vind je in Brielpunt, Mouterijdreef 22. Je kan er vrij binnen op dinsdagnamiddag van 14u tot 18u30 en vrijdagvoormiddag van 9u-12u. Heb je behoefte aan een ondersteunende babbel of gesprek, dan maak je best een afspraak met één van onze opvoedingspunters op het nummer 09/381 68 70 of via [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...