Liberale vrouwen Deinze organiseren vijfde ontbijt voor het goede doel

De liberale vrouwen van Deinze bouwen duurzaam verder aan hun traditie om bij te dragen aan humanitaire projecten via het organiseren van socio-culturele activiteiten.

Op zondag 24 juni nodigen ze iedereen uit om mee aan de ontbijttafel te schuiven en zo twee goede doelen te steunen.

Voorzitster Lynda Minnens en haar actieve dames organiseren al enkele jaren een gezellig zomer-ontbijt op zondagmorgen in het Brielpaviljoen in Deinze. Naast het aanbieden van gegarandeerde gezelligheid en een lekker ontbijt, worden twee goede doelen gesteund.

Yannic Demeyer, verantwoordelijke voor communicatie, licht toe waarom er twee projecten worden gesteund. Enerzijds is er een ‘lokaal goede doel’ dat jaarlijks varieert en vooral Deinse organisaties ondersteunt. Na het Fonds Jan Filliers (2 keer), de Voedselbank en het Rode Kruis asielcentrum, zal dit jaar aandacht geschonken worden aan vzw Kinderdagverblijf De Elfjes.

Anderzijds willen de dames aandacht blijven houden voor niet Westerse problemen zoals verwaarlozing van moslimvrouwen. Het ‘internationaal goede doel’ staat vast en gaat jaarlijks naar Moeders voor vrede en hun vrouwenhuis Istaliv in Afghanistan. In totaal schonken de dames reeds €2.850 voor zeer specifieke doelen, zoals imker-opleidingen, ondersteuning voor leraressen in het productie-atelier en gezondheidszorgen”

Vertegenwoordigers van beide goede doelen, Monique Delbeke van Moeders voor Vrede en Marianne Stofferis van vzw De Elfjes zullen aanwezig zijn om bij overhandiging van de cheque – rond 10u – kort hun projecten toe te lichten. Ook actrice en ambassadrice van vzw De Elfjes, Hilde De Baerdemaeker komt langs om het project te steunen.

Praktisch:
· Waar? Brielpaviljoen, Lucien Mathijslaan, voorbij het museum
· Wanneer? Zondag 24 juni tussen 8.30u en 11u
· Kostprijs? €8, kinderen €4
· Inschrijven? Inschrijven voor 15 juni 2012 voor het ontbijt is verplicht bij Régine Goemaere (09.388.52.66) of bij Eliane De Meulemeester (09.386.54.97). Mailen kan ook via [email protected] of [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...