Mededeling kabinet Burgemeester

De politie ontving op 12/6 een klacht van verdachte handelingen. Het betrof een beweging van een persoon met een witte bestelwagen, jegens een jonge fietster. Hierdoor ontvingen de leden van de BIN een algemeen bericht van verdachte handelingen, conform de afspraken.

Een en ander leidde tot diverse oproepen via de sociale media facebook en twitter, vanuit particuliere personen. Vele mensen voelden zich bezorgd. De veiligheid en persoonlijke integriteit van personen is een topprioriteit.

Er is daarom onmiddellijk overleg opgestart met de politiediensten. Over het incident is intussen uitgebreid overleg geweest binnen de politiezone en met het parket. Intussen had ik ook overleg met de vader van betrokkene. Door iedereen is mij bevestigd dat de feiten geen poging tot ontvoering betreffen.

Er is dus geen reden tot paniek. Ik roep iedereen op om verder te doen wat hij moet doen en dit incident af te sluiten. Er is voor niemand redenen om zijn of haar gedrag te veranderen.

De politie doet veiligheidshalve extra toezicht. Het onderzoek inzake de feiten zelf loopt verder. Dit betreft een privézaak. Laat iedereen dit respecteren.

Jan Vermeulen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...