Inzet, informatie en inspraak centraal bij sp.a Deinze

sp.a trok de voorbije weken rond in Deinze en haar deelgemeenten met haar caravan en ideeënbord waarop de Deinzenaren hun wensen en dromen voor de volgende zes jaar kwijt konden.

“Het bestuur vertegenwoordigt al onze inwoners en moet hen volledig informeren, naar hen luisteren en hen betrekken bij het lokale beleid”, zegt Freija Dhondt, lijsttrekker en voorzitter van de lokale sp.a-afdeling. “Inzet, informatie en inspraak zijn voor onze partij de belangrijkste pijlers voor de komende zes jaar. Onze partij wil luisteren naar de Deinzenaren en zo te weten komen wat bij hen echt leeft”. Met het ideeënbord en de slogan ‘besturen doen we allemaal samen’ wil de links progressieve partij peilen naar wat de Deinzenaren verwachten van het volgende bestuur en welke onderwerpen hen het nauwst aan het hart liggen.

“We streven ernaar om elke week een andere deelgemeente aan te doen om op die manier zoveel mogelijk Deinzenaren te bereiken. De deelgemeenten werden de voorbije jaren al te vaak vergeten, dus schenken we bij deze actie bijzondere aandacht aan hen”, zegt Edelbert Masschelein, zelf inwoner van Wontergem en de nummer vijf op de lijst.

De partij is alvast tevreden met de reacties en ideeën. “Tijdens onze bezoeken aan de markten of andere activiteiten in onze stad, merken we dat er heel wat Deinzenaren goede ideeën en tips hebben voor de politici. Het is ook opvallend dat enkele thema’s zoals bijvoorbeeld mobiliteit en de netheid van de stad vaak naar voren komen”, aldus lijstduwer Josiane Claerhout.
“De reacties op onze actie zijn enorm positief. Vele Deinzenaren zijn blij dat hun visie en mening eens vooraf gevraagd wordt en niet pas nadat de beslissingen al genomen zijn”, vult Willy Bekaert, gemeenteraadslid en nummer twee, aan. “De komende weken zal onze partij nog meer deelgemeenten bezoeken en op nog meer activiteiten aanwezig zijn. Ook via onze Facebookpagina of centraal emailadres, [email protected], kan de Deinzenaar terecht met tips en ideeën.”

Enkele dagen voor de verkiezingen zal sp.a de resultaten bundelen in een rapport. De partij zal het rapport tijdens de volgende legislatuur gebruiken als werkinstrument om het beleid van de stad te evalueren en uit te werken. sp.a trekt immers ambitieus naar de kiezer en streeft ernaar deel uit te maken van het volgende stadsbestuur. De partij is er van overtuigd dat het anders en beter kan en wil daarom haar verantwoordelijkheid in het beleid van de stad opnemen. “Deinze beter besturen? U beslist!” is dan ook hun hoofdslogan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
U beslist! Op 14 oktober.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...