Open VLD+ met sterke en vernieuwende lijst naar de stembus op 14 oktober

Open VLD + Lijsttrekker Norbert De Mey liet zaterdag 18 augustus weten dat de 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend zijn.

In totaal komen 17 nieuwe namen op de VLD+-lijst voor. Van die 17 kandideren er vier als onafhankelijke. Het gaat om Hendrik Vergote (10) van Sint-Martens-Leerne, Antoine Carton (12) van Grammene, Peter Maesele (18) van Zeveren en Peter De Maertelaere (28) van Deinze.

Ook partijvoorzitter Denijs Van De Weghe (Meigem) komt voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De andere nieuwkomers zijn: Charlotte De Mey (11) van Petegem, Dolores De Clercq (15) van Vinkt, Tom Martens (16) van Deinze, Jonas Goossens (17) van Deinze, Sara Samijn van Bachte-Maria-Leerne (19), Pieter Kiesel (20) van Astene, Melissa Galle (21) van Petegem, Michèle Bassez (22) van Astene, Sofie De Wilde (23) van Grammene, Peter Van Maele (24) van Petegem, Tess Minnens (25) van Petegem, en Bart Vandekerckhove (26) van Deinze.

Voor nestor Gilbert De Meyer van Petegem (14) is het een blij weerzien met de lijst. Hij nam in het verleden al meerdere malen deel. Carine Dhooge, landbouwster uit Petegem, stelt zich voor de tweede maal voor.

Alle uittredende mandatarissen (gemeente – en OCMW – raadsleden) nemen opnieuw deel aan de verkiezingen. Sophie De Baere van Petegem staat op 2, Bruno Dhaenens van Deinze op 3, Steven Van de Putte van Deinze op 4, Annie De Buck – Mervillie van Petegem op 5, Yannic Demeyer van Petegem op 6, Tom Van Nieuwenhuyse van Petegem op 7, Kathleen Gevaert van Meigem op 8, Rita Van Neste van Petegem op 13, Lynda Minnens van Petegem op 27. Norbert De Mey van Leerne voert de lijst aan.

Eén vijfde van de kandidaten is jonger dan 30, één vijfde ouder dan 50.

Opvallend is de sterke regionale spreiding van de kandidaten. Eén derde van de kandidaten is afkomstig van andere deelgemeenten dan Deinze en Petegem. 3 kandidaten komen uit Leerne, twee kandidaten uit Astene, twee kandidaten uit Grammene, twee uit Meigem, één uit Vinkt, en één uit Zeveren.

Lijsttrekker Norbert De Mey noemt zijn lijst in alle opzichten een evenwichtige lijst. De lijst bestaat uit 15 mannen, en 14 vrouwen. Op de lijst staan 9 zelfstandigen en ondernemers, 15 werknemers, drie studenten en twee gepensioneerden.

Klik op lees meer voor de volledige lijst.

plaatsNaam
1Norbert De MeyOpen VLD
2Sophie De BaereOpen VLD
3Bruno Andre DhaenensOpen VLD
4Steven Albert Maria Van de PutteOpen VLD
5Annie De Buck – MervillieOpen VLD
6Yannic Marianne Carlos DemeyerOpen VLD
7Tom Van NieuwenhuyseOpen VLD
8Kathleen GevaertOpen VLD
9Carine D’ HoogeOpen VLD
10Hendrik VergoteOnafhankelijke
11Charlotte Inge Christine De MeyOpen VLD
12Antoine CartonOnafhankelijke
13Rita Van NesteOpen VLD
14Gilbert DemeyerOpen VLD
15Dolores De ClercqOpen VLD
16Tom MartensOpen VLD
17Jonas GoossensOpen VLD
18Peter MaeseleOnafhankelijke
19Sara SamijnOpen VLD
20Pieter KieselOpen VLD
21Melissa GalleOpen VLD
22Michèle BassezOpen VLD
23Sofie De WildeOpen VLD
24Peter Van MaeleOpen VLD
25Tess MinnensOpen VLD
26Bart VandekerckhoveOpen VLD
27Lynda MinnensOpen VLD
28Peter De MaertelaereOnafhankelijke
29Denijs Van De WegheOpen VLD

Dit vind je misschien ook leuk...