Plan voor verhoogde verkeersveiligheid rond scholensite campus Erasmus Volhardingslaan

De vraag naar verhoogde aandacht voor meer verkeersveiligheid rond de scholensite campus Erasmus aan de Volhardingslaan is een gevolg van de nakende wijzigingen inzake zwaar verkeer en de lopende mobiliteits- en infrastructuur plannen. Gemeenteraadslid Yannic Demeyer verenigde alle partners voor een eerste overleg, met resultaat.

Valerie Verstraeten en Leo Vervisch, campus Erasmus Volhardingslaan: ‘de campus is uitstekend gelegen, dichtbij het station en vlakbij grote woonkernen, maar de ligging aan de Volhardingsweg vraagt extra aandacht inzake verkeersveiligheid. De campus heeft veel ruimte op het terrein zelf wat goed is voor de leerlingen en de scholieren, en bovendien biedt de ruimte ook opportuniteiten voor eventuele nieuwe ontsluitingen en herinrichting. Onze school denkt mee in het grotere mobiliteitsverhaal van de stad en is daarom bereid een stuk grond te verkopen voor een uitbreiding van de NMBS parking west, maar wil ook de mobiliteitskwestie rond de school aankaarten’.

Yannic Demeyer: ‘Mobiliteitskwesties zijn altijd complex en vragen veel overleg met verschillende partners. Gezien de lopende plannen – mobiliteitsplan Station Deinze, een algemeen mobiliteitsplan Deinze en de privé-initiatieven op de site Colle en de site Alleene– leek een grondig overleg nu noodzakelijk. Daarom is overlegd met de burgemeester, de schooldirecties, de algemene directie scholengroep 24 dhr. De Coninck, hoofdadviseur GO! Onderwijs afdeling infrastructuur dhr. Van Hoe en een vertegenwoordiger van het Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid, gespecialiseerd in mobiliteit en infrastructuur. Doel is om op termijn nieuwe ontsluitingswegen – vooral voor fietsers – te realiseren, weg van de ‘gewestweg’ Volhardingslaan.

Resultaat
Burgemeester Jan Vermeulen: ‘Uit het overleg bleek dat er eventueel nieuwe mogelijkheden zijn om ontsluitingsmogelijkheden te realiseren langs de Legestraat, de Landweg en de parking NMBS west. Zowel ontsluitingen voor fiets- als autoverkeer zullen grondig worden grondig bekeken. Samen met schepen van stationsomgeving Tony De Neve en collega schepenen, is via een college-besluit intussen beslist om suggesties inzake verkeersleefbaarheid rond de scholensite campus Erasmus Volhardingslaan te laten formuleren door Maxwan, het bureau belast met het masterplan Station. Het studiebureau zou in september 2012 een eerste overleg hebben met de schooldirecties en de vertegenwoordiger van het BIVV.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...