De Lijn biedt meer comfort aan scholieren die opstappen in Nazareth

Sinds vorig jaar regende het klachten over het vervoer van De Lijn naar de scholen in Deinze. Vooral in Nazareth werden scholieren geconfronteerd met overvolle bussen die soms de halte gewoon voorbijreden. De schooldirecties waren dan weer niet opgezet met al die laatkomers.

Om die reden werd vanuit een aantal secundaire scholen, vertegenwoordigd in de Onderwijsraad Deinze, onderhandeld met de vervoermaatschappij. De zes burgemeesters van de intergemeentelijke vereniging Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) stuurden in 2011 op initiatief van burgemeester Danny Claeys uit Nazareth een memorandum aan De Lijn, waarin de problematiek werd omschreven. Ook dit voorjaar werd vanuit POLS door voorzitter Henk Heyerick nog een brief geschreven, toen bleek dat er nog niets was veranderd.
De vervoermaatschappij heeft ondertussen alvast ingegrepen in Nazareth. Op het einde van vorig schooljaar werd iedere morgen bij rit 41 van lijn 84 een gelede bus voorzien. Het gaat om de bus van Zingem Dorp (7u17), met opstapplaats Nazareth (7u47) naar Deinze Kerkhof (8u07). “Met die maatregel willen wij een oplossing bieden aan de scholieren die door de hoge bezetting soms niet kunnen opstappen in Nazareth” liet directeur Dirk Busschaert in een brief van 6 juli aan POLS weten.

Schepen Ivan Schaubroeck uit Nazareth, die sterk ijverde voor een aanpassing is alvast tevreden dat in een periode van besparingen De Lijn toch werkt aan oplossingen in de streek. De gemeente Nazareth en bij uitbreiding de intergemeentelijke POLS blijven de zaak in ieder geval opvolgen.

Meer info: www.facebook.com/polsLS

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...