Te veel vrachtverkeer in de Moerstraat

Yannic Demeyer en Steven Van de Putte, Open vld – gemeenteraadsleden, maken zich opnieuw zorgen over de Moerstraat, de weg op de scheiding tussen Deinze en Nevele. Het duo kon onlangs nog bekomen dat de snelheid op deze weg teruggebracht werd naar 70 km/u. Ondanks deze snelheidsbeperking zijn er opnieuw kapers op de kust. De gemeente Nevele beslist eenzijdig om in de deelgemeente Landegem, die paalt aan de Moerstraat, een inrijverbod voor vrachtwagens in te voeren. Deze maatregel resulteert nu in een toegenomen vrachtverkeer op de Moerstraat. “Zwaar verkeer dat het industrieterrein in Baarle – Drongen wil bereiken, heeft maar één uitweg meer: de Moerstraat nemen”, klinkt het bij de liberale raadsleden die het probleem aankaartten op de gemeenteraad van 23 augustus 2012. “De Moerstraat wordt binnenkort heraangelegd. Maar wij vrezen dat de nieuwe weg met al dat vrachtverkeer niet erg lang in goede staat zal blijven. Bovendien zijn we bekommerd om de vele zwakke weggebruikers in de buurt”, weten Demeyer en Van de Putte. Burgemeester Vermeulen antwoordde tijdens de zitting dat mobiliteitsbeslissingen over grensstraten volgens de Raad van State enkel kunnen na overleg tussen de buurgemeenten. Hij beloofde dan ook dadelijk contact op te nemen met zijn ambtsgenoot in Nevele.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...