Unizo-Deinze organiseert fietstocht voor het goede doel.

“Deinze Cycling Tour” is een fietstocht van 80 km voor sportieve fietsers. De opbrengst wordt integraal doorgestort naar de Fonds Jan Filliersfeesten die op dezelfde dag plaatsvinden. Gouverneur Denys zal het startschot geven en de tocht ook meefietsen.

Koen Dhont, secretaris Unizo-Deinze: “Begin dit jaar startten we met een nieuw project, Fietsen voor Ondernemers. Elke veertien dagen gaan we op donderdagavond fietsen met collega’s uit Deinze en omgeving. Naast het sportieve aspect is ook de netwerking tijdens en zeker achteraf minstens even belangrijk. We zijn zeer geleidelijk gestart om de drempel zo laag mogelijk te houden. Waar we in het begin een dertigtal kilometer reden doen we nu al makkelijk zestig of meer. Onze doelstelling is met onze groep vlot de honderd kilometer op het eind van het seizoen te doen. Voor een geoefend wielertoerist is dat misschien niets bijzonders, maar daar willen we ons helemaal niet mee vergelijken. Veel van onze fietsgenoten hebben of hadden immers nog nooit op een koersfiets gezeten.”

Valerie De Ruyck, voorzitter Unizo-Deinze. “Zelf rijd ik regelmatig mee, geen evidentie voor de thuiswacht ed. maar het zijn keer op keer leuke ervaringen. We wilden dit seizoen afsluiten met een soort apotheose, een koninginnenrit. Bart (nvdr. Bart Vermaercke, regiovoorzitter en startend wielertoerist) kwam toen met het idee om de elfdorpenfietstocht weer van onder het stof te halen.

In eerste faze was het de bedoeling om de Elfdorpenfietstocht (een fietsroute van 42 km doorheen alle deelgemeenten van Deinze) als familierit te organiseren. Dit bleek jammer genoeg organisatorisch niet haalbaar omdat de nodige steun niet verkregen werd bij de bevoegde instanties. Daarom besliste het bestuur om de slotrit van Fietsen voor ondernemers te laten samenvallen met de Dag van de Klant op 22 september. Toen bekend werd dat ook dan voor de eerste keer de Fonds Jan Filliersfeesten plaats zullen hebben was de link snel gelegd. We besloten dan ook om het evenement open te stellen voor alle fietsers met enige sportieve kwaliteiten. Vanuit verschillende hoeken kwam medewerking met als kers op de taart de aanwezigheid van Gouverneur Denys die het initiatief en het Fonds Jan Filliers een warm hart toedraagt. Samen met burgemeester Vermeulen zal ook hij van de partij zijn op 22 september.

Mede-organisator en Fietsen voor ondernemers-coach Hendrik De Groote: “Iedereen is welkom op 22 september. We starten om 13.30 u. stipt. Inschrijven op voorhand is niet nodig. We vragen enkel dat iedereen die meerijdt een fietshelm draagt. De rit zelf bedraagt 80 km en we rijden aan 25 km per uur. Een compromisrit die voor alle wielertoeristen een echte vriendentocht wordt.

http://www.unizodeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...