Festival van Vlaanderen in Deinze

Orchestre Royal de Chambre de Wallonie

Het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië) werd in 1958 opgericht en heeft als thuisbasis Mons (Bergen). Het is het oudste kamermuziekorkest van België en het enige dat zich koninklijk mag noemen. Sinds 2003 wordt het orkest aangestuurd door het dynamisme en de faam van zijn muzikaal directeur en hoofddirigent Augustin Dumay.

Het orkest treedt niet alleen op in België. Ook in Zuid- en Noord-Amerika, Frankrijk, Nederland, Duitsland verzorgde het zeer gesmaakte optredens samen met de grootste artiesten, onder wie José van Dam. Het is een polyvalent ensemble met een zeer breed repertoire. Soms speelt het als strijkorkest, maar evenzeer heeft het ervaring met opera, theater of begeleiding van vocale solisten. Opnames van het orkest werden al vaak bekroond.
Het orkest speelt op talrijke festivals in Montpellier, Peking, Parijs, Amsterdam en Brussel. In België wordt het regelmatig gevraagd voor de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België. Er bestaat ook een samenwerkingsverband met de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Het orkest wil bewust de ontwikkeling van jong talent bevorderen, daarvoor nemen ze regelmatig deel aan de concertreeksen waarbij jonge artiesten de kans krijgen om met professionele musici een divers en origineel repertorium uit te voeren.

Augustin Dumay is een waardige erfgenaam van de viooltraditie van Ysaÿe en Grumiaux. Het grote publiek ontmoette hem door zijn medewerking met Herbert von Karajan, zijn concerten met het Filharmonisch Orkest van Berlijn en zijn opnamen van de vioolconcerten van Mendelssohn en Tsjaikovski met het London Symphony Orchestra voor EMI.
Kamermuziek en orkestdirectie zijn twee essentiële aspecten van zijn artistieke loopbaan. Augustin Dumay is sinds 2011 chef-dirigent van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie. Daarvoor was hij vele malen te gast als orkestleider bij het Kansai Philharmonic Orchestra in Japan.
Augustin Dumay speelt regelmatig met de grootste wereldorkesten, onder leiding van de meest befaamde dirigenten van vandaag. Hij is daarnaast ook zeer aandachtig voor de nieuwe generatie muzikanten. Zo bereidt hij bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth jonge beloftevolle violisten voor op een muziekcarrière op hoog niveau. Veel van hen hebben al de eerste prijzen behaald bij grote internationale muziekwedstrijden.

Datum en plaats: vrijdag 19 oktober 2012 om 20 u. in de Sint-Pauluskerk
Ticketverkoop: 14-12 EUR (55-plus, -26jaar, mindervaliden)
Stadhuis, Markt 21, 09 381 95 00, [email protected]
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, Kalkhofstraat 25, 09 381 96 40, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...