GroenRood wil elektrische pendelbus naar academies

GroenRood voerde op vrijdag 28/9 actie aan de muziekacademie voor veiliger verkeer.
Eddy De Winter: “De mobiliteit in Deinze zit muurvast en de drukte maakt het ook onveiliger voor voetgangers en fietsers. De meerderheid heeft de problemen steeds voor zich uitgeschoven. Bij de vernieuwing van de academies is er over mobiliteit zelfs nog geen enkel plan gemaakt. Nochtans weet iedereen dat er nu al grote problemen zijn op het gebied van verkeer aan de academies.”

Annick Verstraete: “GroenRood vindt dat er dringend iets gedaan moet worden om het verkeer in Deinze weer vlot en veilig te laten verlopen. Onze uitgangspunten hierbij zijn: (1) Een nieuw mobiliteitsplan is nodig en dit keer met inspraak van de bevolking. (2) Wij stellen hierbij de veiligheid van voetgangers en fietsers voorop. (3) De leefbaarheid en woonkwaliteit zijn belangrijk. Welke oplossing ook naar voren komt, voor GroenRood kan het niet dat een probleem opgelost wordt door de woonkwaliteit op een andere plaats te verminderen.”

Dirk Stroobandt: “GroenRood heeft een aantal ideeën die een duidelijke verbetering voor de mobiliteit in Deinze betekenen. Wij zullen die na de verkiezingen eerst voorleggen aan de bevolking en aan de verkeerscommissie voor uitwerking in het mobiliteitsplan. Zo denken wij aan een doordacht lussenplan dat de files op de invalswegen kan beperken en zorgen voor veiliger verkeer. Ook de lijnbus rijdt via de lus station, Guido Gezellelaan, Peter Benoitlaan, Markt en Tolpoortstraat (die van richting verandert) en komt dus ook op de Markt. Ook voor de vele andere verkeersproblemen bestaan er volgens ons aanvaardbare oplossingen. Alleen moeten we er dringend werk van maken en niet langer wachten tot de situatie helemaal onhoudbaar wordt.”

Dirk De Pestel: “Eén van onze ideeën is om een elektrische pendelbus in het centrum te laten rijden. Die bus zou de kinderen van de randparkings aan de Brielpoort naar de academies kunnen brengen en weer terug zodat de ouders niet moeten wachten aan de poort van de academie maar op de parking hun kinderen kunnen opwachten. Die bus kan ook gebruikt worden door bewoners van de Markt of klanten van winkels in het centrum.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...