Kinderpiratenstraat 2012

Voor de 10de keer organiseren Yannic Demeyer en Bruno Dhaenens een gethematiseerde speelstraat in de Kortrijkstraat in Deinze, naar aanleiding van Petegem Kermis. Op zondag 7 oktober 2012 zullen opnieuw honderden kinderen zich in de namiddag kunnen uitleven op 15 avontuurlijke piraten spellen en genieten van de vele gratis gadgets. Deze 10de editie is een feesteditie en staat in het teken van een goed doel. Speciaal voor de gelegenheid verkleedde Krieltje Kakelkont zich in een piraat om vanaf vandaag alle kinderen van de lagere scholen uit te nodigen! Het nieuwe thema voor volgend jaar is groot piratengeheim!

Concept: sterk in zijn eenvoud
Het startte allemaal met het thema ‘bouwen’ met de ‘Kinderbouwstraat’ in 2003, toen gedreven door de hype van Bob de Bouwer. Het concept van een gethematiseerde speelstraat sloeg aan en enthousiasmeerde meteen honderden kinderen om deel te nemen. In 2008 werd voor het eerst de ‘Kinderpiratenstraat’ ingericht, ook een universeel thema, avontuurlijk en gericht naar een breed deel van de jeugd.

Spelen op straat. Het concept is niet nieuw, maar met de speelstraten van Yannic en Bruno is het een beetje heruitgevonden. Kinderen zijn op hun best als ze samen kunnen ravotten, zich kunnen verkleden, uitgedaagd worden iets te overwinnen, …..
Eenvoud en laagdrempeligheid zijn van groot belang. Geen electronische spellen, spellen gebaseerd op de fantasie van de kinderen en betaalbaar amusement. Voor (nog steeds) €2,5 per kind (prijs is onveranderd gebleven in 10 jaar en dit dankzij de gewaardeerde steun van meer dan 50 Deinse middenstanders en bedrijven) krijgen ouders en kinderen een onvergetelijke namiddag.

Een speelstraat: meer dan spelen alleen
Het lijkt summier: inschrijven, aan 15 spelen deelnemen en gadgets afhalen. Uiteraard is het veel meer dan dat.
Voor de kinderen is het een ganse uitdaging om de stempelkaart af te werken en zo veel mogelijk spellen goed af te werken. Zeker als je weet dat vriendjes en familie mee supporteren of strijden om het beter te doen! De Kinderpiratenstraat is ook sterk gericht op ELK kind. Dat wil zeggen dat ook kinderen met een beperking of anderstaligen worden begeleid om aan zoveel mogelijk spellen deel te nemen. Spelen is zoals sporten een hulpmiddel bij uitstek om integratie te bevorderen en tolerantie en verdraagzaamheid te verhogen. Bij het spel WINKEL/WANKEL kunnen de kinderen een sportrolstoel testen en aan de lijve ondervinden hoe dit voelt. Een open blik, dat willen we meegeven in de universele wereld van de piraten.
Voor de ouders en grootouders is het een warm sociaal gebeuren. Op een ongedwongen manier ontmoeten ze veel andere ouders, leren ze de ouders van de vriendjes kennen of genieten ze van een gezellig terrasje. Sommige grote piraten wagen zich zelfs soms aan een piratenspel ……..!

Goede doel
Net zoals er bij de vijfde editie van de Kinderbouwstraat een goede doel kinderactie werd georganiseerd ten voordele van het Kinderdagverblijf de Elfjes, zal er nu opnieuw extra maatschappelijke dimensie worden toegevoegd. Voor deze 10de feesteditie zal een deel van de opbrengst gaan naar VIBLO Leieland Deinze, een school voor bijzonder lager onderwijs.
Verwennerij: Kinderen mogen al eens verwend worden. En dat gebeurt op de Kinderpiratenstraat. Bij het inschrijven krijgen alle kinderen een gratis ooglap en een schatkaart/stempelkaart. Bij alle spellen staat een begeleider om de kinderen te helpen en wegwijs te maken. Cap’tain Sharky van de Speelvogel komt op bezoek om handjes te schudden van de kleine piraten en Kapitain Laura maakt de mooiste vouwballonnen. Eens alle spellen zijn gespeeld en de schatkaart wordt in de centrale tent Neverland afgegeven, krijgen alle kinderen: een piratenpuzzel (keuze uit 3 versies, een verse piratenkoek van Dossche Mills, een hapje en een drankje, een bon voor gratis pannenkoek op de kermis en nog gadgets van de sponsorende handelaars. Een mooi kado wordt geschonken door Kapitein Laura aan het mooist verklede meisje en jongen en de drie beste tekeningen (via scholen) krijgen ook een knap cadeau van speelgoedwinkel De Speelvogel.

Praktisch
• Kinderpiratenstraat op zondag 7 oktober 2012 van 14u tot 18u in de Kortrijkstraat in Deinze
• Inschrijven in de centrale tent Neverland in de Kortrijkstraat
• Bij de start krijgen alle kinderen een schatkaart (stempelkaart) en een ooglap
• Inschrijvingsprijs is €2,5 per kind (3de kind van zelfde gezin is gratis)
• Informatie bij de organisatoren Yannic Demeyer (0497.480.657/[email protected]) of Bruno Dhaenens (0475.671.578)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...