Leiekunst verbeeld in Monumenten op zondag 9 september, openmonumentendag.

Dit jaar neemt ATB Natuurvrienden Deinze in groep deel aan de Openmonumentendag. Er wordt gefietst van Deinze naar Sint Martens-Latem en terug.
Onderweg wordt regelmatig uitleg gegeven van leerlingen van het K.A. Erasmus Deinze. Er wordt gestart om 10u30 aan het museum van Deinze, waar reeds een eerste gidsbeurt voorzien is.

Vandaar wordt verder gefietst naar de tekenacademie. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met dit gebouw dat straks een grondige renovatie en uitbreiding krijgt.
Daarna op naar Bachte-Maria-Leerne, langs Astene-Sas en de pastorij waar priester-dichter Basiel De Craene leefde. Verder naar Deurle met o.a. het Museum Gust De Smet, één van de vele beroemde Latemse Leieschilders.

In de middag wordt verder gefietst naar Sint Martens-Latem voor een geleid bezoek aan het centrum met o.a. het Tempelhof, de begraafplaats en de Koutermolen.
Daarna terug naar Deurle, waar er vooral aandacht zal zijn voor het kerkhof met verrassende juweeltjes van grafzerken en de rustplaats van vele beroemde kunstenaars.
Dan terug via Astene met nog een interessante stop aan het huis van Emiel Claus en dat van zijn muze Jenny Montigny. Er wordt ook binnengekeken in het vroegere staminee “De Wilde Man”.

Terug aan het museum is er een 25km gereden, met tussendoor zes stoppen.
Het zal gegarandeerd een mooie en leerrijke dag worden. Een absolute aanrader voor iedereen die kan fietsen. Een tocht die iedereen aankan.

De deelname is volledig gratis, ook de gidsbeurten onderweg. Er zijn fietsen te huur aan de Brielpoort
Interesse om mee te fietsen? Inschrijven via Vlerick Laurent : GSM: 0474/58 88 70 of E-mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...