Studie over seniorenvoorzieningen geeft sp.a Deinze gelijk!

Al jarenlang pleit sp.a Deinze in de OCMW-raad voor een uitbreiding van het Onze Lieve Vrouw-woonzorgcentrum in de Karel Picquélaan. Een vandaag bekend gemaakte Itinera-studie geeft de partij nu ook volledig gelijk.

De studie, die vanaf vandaag te raadplegen is via internet, toont aan dat er in Deinze momenteel een tekort is van 55 bedden in de woonzorgcentra. Wat de serviceflats betreft is de situatie nog nijpender met een actueel tekort aan 125 bedden. Dit betekent dat er een tekort is van 78%.
Deze cijfers laten duidelijk zien waar de partij al jaren voor pleit. OCMW-raadslid Johan Dhondt: “In de volgende legislatuur moet de nieuwe bestuursmeerderheid ongetwijfeld méér sociale investeringen doen. Dit moet echt een prioriteit zijn, want ook in onze stad zullen de gevolgen van de vergrijzing duidelijk merkbaar zijn.”
“Het is de opdracht van de gemeentelijke overheid, stad en OCMW, een voldoende en betaalbaar aanbod aan bedden te creëren. De geplande vervanging van de bestaande oude gebouwen volstaat niet. Er zijn echt bijkomende opvangplaatsen nodig”, vult gemeenteraadslid Josiane Claerhout aan. Het nieuwe bestuur zal dus zeker andere en meer sociale accenten moeten leggen in hun beleid.

Freija Dhondt: “Onze partij heeft in haar verkiezingsprogramma alvast heel wat aandacht besteed aan de uitbouw van welzijn in het algemeen, en de versterking van de ouderenzorg in het bijzonder. sp.a maakte in deze thema’s uitgebreid haar huiswerk en is klaar voor de uitdaging die Deinze te wachten staat”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...