Tentoonstelling Thanh Long Lam in ‘Letters & Co’ verlengd

Wegens de vele lovende reacties tijdens het openingsweekend van de Markt in Deinze wordt de tentoonstelling van Thanh Long Lam verlengd. Long exposeert op de eerste verdieping van de boekhandel Letters & CO. Hij toont er de evolutie van de Markt in 10 bewerkte foto’s en kreeg daarvoor de medewerking van de educatieve cel van het Museum van Deinze en de Leiestreek. Daarnaast toont hij er ook twee grote werken over de Markt, respectievelijk in houtskool en pastel. Het project kreeg de naam: “Couleur Marché: Histoire”.

Thanh Long Lam is gefascineerd door de beeldcultuur waarmee hij is opgegroeid. Vooral oude televisieherinneringen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn werk. Hij verwerkt ze tot zijn eigen artistiek universum van tekeningen, prints en performances. Vooral de historiek en de evolutie van beelden houdt hem bezig. Wat maakt van een beeld een ikoon van een tijd ? Sturen mensen beelden of beelden mensen ? Of is het een wisselwerking ? De ruimtelijke evolutie van de Markt behoort tot het collectief geheugen van de inwoners. In deze beeldenreeks wekt Long het geheugen tot leven vanuit een positieve perceptie. Naarmate de beelden recenter worden, krijgen ze ook meer kleur en bloeien ze open naar de toekomst. Want ‘de tijd heeft dingen ten goede veranderd’.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met zaterdag 8 september 2012, tijdens de openingsuren van de boekhandel:
Di – Za: 9u30 – 18u; Wo: 8u30 – 18u
Couleur Marché is een initiatief van vzw Cultuurschok in samenwerking met de Boekhandel Letters & Co en de stad Deinze.
Websites: www.cultuurschok.be en www.lettersenco.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...