Voordracht “Cyberpesten… pesten in een modern jasje”

op 27 september in zaal Rekkelinge. Onze communicatiemogelijkheden zijn de laatste jaren fel toegenomen. Bellen met je buur? Snel een sms naar je schat? Chatten met je kleinkind in Canada? Een e-mail naar je ma? Dat hebben onze kinderen zeer goed begrepen. Een glimmende gsm en een computer met supersnel internet behoort bijna tot hun standaarduitrusting. Ze goochelen met hun gepimpte Netlog-profiel en via de chat stappen mensen van over de hele wereld hun leven binnen. Dat schept natuurlijk massa’s mogelijkheden. Jammer genoeg loeren er ook negatieve interacties om de hoek. Alledaagse dingen krijgen een nieuwe invulling. Naast het babbelen, hebben we nu het chatten; naast het schrijven, het e-mailen en naast het pesten, staat nu het cyberpesten.

Ouders maken zich vaak zorgen over cyberpesten. Komt het vaak voor? Welke vorm kan het aannemen? Hoe gaan cyberpestkoppen te werk? Maar vooral: hoe kunnen we onze kinderen helpen om cyberpesten te voorkomen of te verhelpen? Wat moet ik doen als mijn kind belaagd wordt door een cyberpester? En wat als hij zelf een pestkop is? Opvoedingspunt, het intergemeentelijk samenwerkingsinitiatief van Deinze, De Pinte, Nazareth en Nevele, dat opvoedingsondersteuning aanbiedt aan de inwoners van de verschillende gemeenten, organiseert daarom in samenwerking met de Gezinsbond op 27 september een voordracht over Cyberpesten.

Door het aanbieden van deze voordracht in samenwerking met de Gezinsbond trachten we (groot)ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken te helpen en te ondersteunen in hun taak als opvoeders en samen een antwoord te vinden op hun kleine en grote vragen. De voordracht is gericht op de praktijk en biedt veel voorbeelden en filmpjes. De voordracht gaat door op 27 september in het Buurtcentrum de Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1A te Deinze. De deuren gaan open om 19u30, we gaan stipt om 20u. van start. De toegang bedraagt 5 euro in voorverkoop, 6 euro aan de kassa. Je kan vooraf inschrijven bij [email protected].

Meer info: Opvoedingspunt: Brielpunt, Mouterijdreef 22, Deinze – www.opvoedingspunt.be[email protected] – 09/381 68 70 en bij Gezinsbond: www.gezinsbond.be[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...