11-11-11 te Deinze

Op zondag 11 november gaat de deur-aan-deur actie van 11-11-11 opnieuw door in Deinze. De campagne van 11-11-11 staat dit jaar opnieuw in het teken van de klimaatverandering. Wereldwijd zijn er 26 miljoen klimaatvluchtelingen, 325 miljoen mensen kampen met ernstige gezondheidsproblemen door de klimaatverandering en jaarlijks zijn er 300.000 klimaatdoden. 11-11-11 wil hier verandering in brengen en rekent hiervoor op uw steun.

De klimaatverandering is geen toekomstprobleem. In het Zuiden is de opwarming van de aarde nu al zichtbaar door droogte, overstromingen, orkanen. Miljoenen mensen voelen de gevolgen hiervan door mislukte oogsten, ondervoeding, ziektes en gedwongen migratie. Telkens zijn het de armste en meest kwetsbare mensen die het meest getroffen worden. Wereldwijd zijn er 26 miljoen klimaatvluchtelingen, 325 miljoen mensen kampen met ernstige gezondheidsproblemen door de klimaatverandering en jaarlijks zijn er 300.000 klimaatdoden.

Deze cijfers maken duidelijk dat er geen tijd te verliezen is. We moeten het roer drastisch omgooien. Daarom vraagt 11-11-11 politici om hoogdringend werk te maken van een rechtvaardig en mondiaal klimaatakkoord.

Onze Belgische en Vlaamse politici moeten ervoor zorgen dat we onze CO2-uitstoot metminstens 30% verminderen tegen 2020, als opstap naar 40%. Daarnaast moeten de landen in het Zuiden de middelen krijgen om de huidige problemen aan te pakken en zich klimaatneutraal te ontwikkelen. Daarvoor hebben ze de steun van 11-11-11 nodig.

Ook u kan uw steentje bijdragen en de campagne van 11-11-11 steunen.

Op zondag  11 november gaat de deur-aan-deur  actie van 11-11-11 opnieuw door in Deinze. Onze vrijwilligers zullen ook bij u thuis langskomen. U kan ze herkennen aan hun door de stad afgestempelde vrijwilligersbadge. Hopelijk kan 11-11-11 ook dit jaar opnieuw op uw steun rekenen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...