20e Veulenprijsskampen op zondag 4 november 2012 – Markt Deinze

Op zondag 4 november van 10.45 tot 15 uur vinden op de Markt de 20e provinciale prijskampen plaats voor veulens van het zwaar Belgisch trekpaard, beter bekend als de Brabanders.

Na een reeks hengstveulens geboren in 2011, verschijnen een tachtigtal veulens geboren in 2012 voor het eerst voor een jury. Zij worden gekeurd op hun stand, stap- en looppas en op hun exterieur en toilettage, waarna ze individueel geklasseerd worden. Op het einde van de namiddag defileren enkele fokhengsten vergezeld van minstens vijf afstammelingen. Dit is een unieke kans om ons Belgisch trekpaard te bewonderen!

De organisatie wordt gesteund door het stadsbestuur van Deinze, de Vlaamse Gemeenschap en de Landbouwkamer van Oost-Vlaanderen. De Brielstraat wordt van 10 tot 17 uur afgesloten tussen de Markt en de Mouterijdreef en de Markt vanaf de kerk tot aan de Gentpoortstraat.

De toegang is gratis!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...